Читај ми!

Ђоковић надиграо Хачанова, за финале против Медведева

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић надиграо је Руса Карена Хачанова са 2:0 у четвртфиналном мечу и пласирао се у полуфинале АТП турнира у Астани. У борби за финале Новак ће одмерити снаге са Данилом Медведевом.

Новак у полуфиналу, надигран Качанов

Ђоковић је силовито ушао у меч и већ на првом сервис гему Хачанова успео да освоји брејк за предност од 3:0, па се на час учинило да неће бити већег изненађења ни у овом мечу.

Хачанов ипак успева да се врати у меч и дапосле дуге и равноправне борбе, изнуди брејк шансу на трећем Новаковом сервис гему коју претвара у изједначење.

У наставку Ђоковић наставља са сигурним сервисима и појачава притисак да би у финишу освојио брејк на четвртом сервис гему Качанова за освајање првог сета са 6:4.

У другом сету се понавља ситуација са почетка меча и Ђоковић поново осваја предност али на другом сервис гему Качанова за 3:1 да би потом готово рутински пдржао предност за освајање другог сета са 6:3 и коначну победу.

У борби за финале Новак Ђоковић ће одмерити снаге са Русом Данилом Медведевим.

Ђоковић – Хачанов 2:0 (6:3, 6:4)

Крај меча. Ђоковић је у трећи полуфиналиста турнира у Астани.

Ђоковић – Хачанов 5:3 (6:4)

Хачанов успева да сачува свој сервис и Ђоковић сервира за освајање сета и пласмана у полуфинале.

Ђоковић – Хачанов 5:2 (6:4)

По освојеном брејку Ђоковић успева да одржи предност и са вођством од 5:2 улази у завршницу меча. Хачанов сервира за останак у мечу.

Ђоковић – Хачанов 3:1 (6:4)

Брејк Ђоковића за вођство у другом сету! Поново већ на другом севис гему Качанова Новак успева да освоји нову брејк шансу коју одмах и реализује за вођство од 3:1 у другом сету. Сервира да потврди предност.

Ђоковић – Хачанов 1:0 (6:4)

Иако Хачанов успева да пружи све већи отпор, Ђоковић успева да сачува свој први сервис гем у другом сету уз три изгубљена поена.

Ђоковић – Хачанов 6:4 први сет

Брејк и сет за Ђоковића! При резултату 5:4 и на четвртом сервис гему Хачанова, Ђоковић осваја бреј шансу и могућност за освајање првог сета са 6:4 и успева да је реализује за вођство у мећу од 1:0.

Ђоковић – Хачанов 3:2 први сет

Брејк за Хачанова. На трећем сервис гему Ђоковића Рус успева да освоји чак три брејк шансе од којих другу реализује за 3:2 и практично изједначење у сету јер сервира да потврди брејк.

Ђоковић – Хачанов 3:1 први сет

Хачанов успева да освоји свој други сервис гем уз жестоко борбу и два изгубљена поена, па се чини да се враћа у меч.

Ђоковић – Хачанов 2:0 први сет

Брејк за Новака! Већ на првом сервису Хачанова, Ђоковић успева да освоји две брејк шансе од којих другу реализује за вођство од 2:0 у првом сету.

Ђоковић – Хачанов 1:0 први сет

Најбољи тенисер Србије самоуверено почиње меч и осваја свој први сервиг гем без изгубљеног поена.

Почео је меч

Очекује се почетак меча

Први на сервису биће Новак Ђоковић одлучило је судијско подбацивање и очекује се да ће меч ускоро почети.

Играчи изашли на загревање

Ђоковић и Хачанов су почели загревање и ускоро се очекује почетак меча који је планиран за 14 часова али ће почети десетак минута касније.