Читај ми!

Лајовић: Никад се боље нисам осећао физички, спреман сам за Бублика

Српски тенисер Душан Лајовић, након победе у првом колу Вимблдона, изјавио је за РТС да је имао среће због предаје противника, али да се окреће и спрема новом ривалу, Казахстанцу Бублику.

Лајовић је пролаз у друго коло остварио након што му је противник Карењо Буста предао меч при резултату 1:1 у сетовима.

"Имао сам среће, јер завршити меч на овакав начин нико не прижељкује. Нажалост, противник се повредио, са друге стране у малом делу меча који се може анализирати јесте да сам боље играо у другом сету"

"Нисам имао много оваквих ситуација у последњем периоду, тако да то морам да прихватим и да будем спреман за следећег противника"

Наредни противник српског тенисера је Казахстанац Александар Бублик. 

"Једном сам играо против наредног противника, Бубника, победио сам га на АП пре годину и по дана. Знам како игра, непредвидив је, доста је инспиративан, игра шта му долази у тренутку и није лак противник. Радујем се што имам шансу да се борим против њега", додао је Лајовић.

"У последњих пар месеци иде мало боље, али недостају ми победе и надам се да ће у другом делу сезоне то да дође. Физички се никад боље нисам осећао, у доброј сам форми и надам се да ћу успети у другом делу сезоне да преокренем."

"Мени не смета прелазак са траве на шљаку, сваке године након траве играм у јулу у Европи и имао сам доста успеха на тим турнирима и надам се да ће се то пренети и ове сезоне. Турнири у Северној Америци су у даљем плану", додаје Душан.

"Тешко је за дружење када сви играмо. Оно углавом долази пред турнир. Добро је да имамо доста наших учесника на Гренд слемовима и надам се да ћемо када се ова гарнитура играча пензионише, да ће у будућности такође бити доста наших представника", закључује Лајовић.