Читај ми!

Руд надиграо Чилића за финале, Зверев предао меч Надалу због повреде

Иако је Марин Чилић повео после првог сета, Каспар Руд успева да начини резултатски преокрет и победи са 3:1 у другом полуфиналу. Рафаел Надал први је финалиста Ролан Гароса. Зверев му је пред тај-брејк другог сета због повреде скочног зглоба предао меч.

Крај меча - Руд осваја пласман у финале

Чилић – Руд 1:3 (6:3, 4:6, 2:6, 2:6)

Понавља се слична ситуација и у четвртом сету, Каспар Руд наставља са донром игром и на самом старту осваја брејк за вођство са 3:1, а потом сигутно води игру до освајања трећег сета и пласмана у финале.

Чилић – Руд 6:3, 4:6, 2:6

Каспар Руд наставља се сигурном игром, осваја трећи сет и преузима вођство са 2:1 у сетовима.

И на почетку трећег сета Руд наставља у добром стилу, успева да начини брејк и потврди предност, потом освоји и други брејк за преедност од 3:0, а затим је и после краћег прекида меча наставио са сигурном игром до освајања вођства у мечу. 

Наставља се меч

После петнаестак минута паузе тенисери су се вратили на терен и после краћег загревања меч ће се наставити

Чилић – Руд 6:3, 4:6, 1:4 привремено прекинут меч

Меч је привремено прекинут због уласка гледатељке на терен, а играчи су склоњени у свлачионице.

На сервис Каспара руда меч је прекинут, јер је једна гледатељка утрчала на терен и везала се за мрежу, па је меч привремено прекинут.

Чилић – Руд 6:3, 4:6

У другом сету први до брејк шансе већ на почетку поново долази Руд који и успева да поведе са 2:1 после одузимања Чилићевог другог сервис гема.

Чилић узвраћа и освоји брејк шансу али Руд успева да сачува свој сервис и потврди предност све до самог финиша сета.

Руд је на 5:4 сервирао за освајање сета и Чилић успева да дође до три брејк шансе али Норвежанин је нанизао чак пет сјајних поена за освајање другог сета и изједначења од 1:1 у мечу.

Чилић – Руд 6:3

Чилић осваја први сет за вођство у полуфиналу.

Руд први долази до брејк шансе после промашеног смеча и дупле сервис грешке Чилића, али хрватски тенисер успева да сачува свој други сервис гем.

Равноправан дуел се одвијао све до четвртог сервис гема Руда када Чилић успева да освоји две брејк шансе од којих већ прву претвара у вођство од 4:3, а потом осваја и други брејк за освајање првог сета са 6:3 за 43 минута игре.

Почео је меч Чилића и Руда

Очекује се почетак другог полуфинала

У другом полуфиналу Ролан Гароса састају се Хрват Марин Чилић, тренутно 23. тенисер на листи и осми играч Норвежанин Каспер Руд. Тенисери су изашли на загревање и оћекује се почетак меча. Први на сервису биће Каспер Руд.

Надал - Звезев 7:6 /10:8/, 6:6, крај Немац предао меч

На почетку другог сета тенисери су разменили по два брејка. У шестом гему Зверев, по трећи пут у овом сету, одузима сервис Надалу и води са 4:2. Узвратио је Надал већ у наредном и вратио брејк.

Поново су тенисери разменили по један брејк. Укупно по четири у другом сету - 5:4 за Зверева. Други сет, такође, је решен у тај-брејку.

Пре тај-брејка дошло је до повреде Зверева па је затражио медицински тајм-аут. 

Нажалост Зверев се на терен вратио на штакама и морао је да преда меч. 

Надал- Зверев 7:6 /10:8/

Зверев је боље ушао у меч. Већ на старту је одузео сервис Надалу. Нешто спорији улазак у меч Шпанац је надокнадио у осмом гему када је вратио брејк и изједначио - 4:4.

 

Надал на следећи сервис Зверева пропустио три сет лопте. У наредном гему Зверев је, такође, пропустио две брејк прилике. Сет је решен у тај-брејку.

Први је до мини-брека стигао Надал. Да би узвратио Немац са три везана мини-брејка. Потом је Зверев стигао до четири везане сет лопте 6:2. Прву на сервис Надала је пропустио, потом и две на свој сервис. И четврта на сервис Шпанца одлази у неповрат - 6:6.

Надал је потом био сигуран на свој серви и стигао до прве сет лопте, на сервис противника. Уследило је ново изједначење, 7:7. Шпанац стиже до новог мини-брејка и сада има сет лопту на свој сервис. Није је искористио.

Нову на сервис Зверева је успео да искористи и реши први сет у своју корист - 10:8 у тај-брејку

Почео је меч

Почео је први полуфинални дуел, први сервира Надал.

Шпанац и Немац излазе на терен

Надал и Зверев излазе на терен "Филип Шатрије" и ускоро почињу загревање пред полуфинале.

Надал и Зверев у првом полуфиналу

Шпанац и Немац одлучиће у међусобном дуелу првог финалисту Ролан Гароса.

Надал и Зверев играли су до сада девет пута у каријери, а "бик са Мајорке" води 6:3.

Последњи дуел припао је Надалу, који је прошле године у Риму лако победио 6:3, 6:4.