Читај ми!

Тежак жреб за Новака, четвртфинале против Надала, у полуфиналу на Зверева или Алкараза

Новак Ђоковић ће на старту Ролан Гароса играти против Јапанца Јошихита Нишиоке. У његовој половини жреба су Надал, Алкараз и Зверев.

Новак Ђоковић одбрану титуле на Ролан Гаросу започиње против Јапанца, следе већа искушења, а ривал у четвртфиналу могао би да буде Рафаел Надал. У његовој половини жреба је и Зверев са којим може да се састане у полуфиналу.

Ривал у првом колу је Нишиока, који је тренутно 94. тенисер на АТП листи. Са њим је наш тенисер играо два пута и оба пута је изашао као победник. 

Уколико савлада прву препреку у Паризу, Новак ће у другом колу играти са бољим из дуела у коме се састају Алекс Молчар и Федерико Корија. Молчара сада тренира Марјан Вајда дугогодишњи тренер нашег аса.

У трећем колу Ђоковић би могао да укрсти рекет са Димитровом, а наредни ривал вероватно ће бити Шварцман. У четвртфиналу потенцијани ривал је Рафаел Надал, а у полуфиналу Александар Зверев или Карлос Алкараз.

С друге стране, у другој половини жреба су Медведев, Циципас, Рубљов, Руд…

Миомир Кецмановић је 28. носилац и у првом колу се састаје са Томасом Мартином Ечеверијом из Аргентине. Ако победи, иде на Бублика или Риндернеха, а ако пређе и ту препреку, у наредном колу би га највероватније чекао Медведев, или Ђере ако изненади Руса.

Ласло Ђере на старту турнира игра против Рикардаса Беранкиса, а онда највероватније против Данила Медведева већ у другом колу.

Душан Лајовић, који се налази у Новаковој половини жреба, у првом колу игра против Аргентинца Себастијана Баеза. У другом колу ишао би, највероватније на Александра Зверева.