Читај ми!

Новак: Чудно је делити терен са сународником, боље сам се осећао него јуче

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић био је веома задовољан победом над Миомиром Кецмановићем на Србија опену. Ђоковић је после тријумфа истакао и да се физички добро осећа, упркос тешким мечевима на Дорћолу.

Новак се пласирао у полуфинале Србија опена пошто је после преокрета елиминисао Миомира Кецмановића.

"Сличан сценарио као у синоћњем мечу – сет и брејк заостатка. Један или два поена су преокренули ток меча, мислим да је било веома изједначено. Опет је у првом делу он био бољи тенисер на терену, као што је то јуче био Ђере у већем делу меча. Опет на мишиће и можда на искуство. Велика захвалност публици и данас, били сте фантастични поново", рекао је Ђоковић после победе.

Када је упитан како се осећа након два тешка окршаја, имао је занимљив одговор.

"Никад боље, никад свежије, никад чврстије, никад снажније... Само јако!", кроз осмех је додао светски "број 1".

"Хајде да кажемо да се тело не понаша као што се понашало пре 10 година, али чињеница јесте да уз Божију помоћ и помоћ целог мог тима сам успео да се стварно добро опоравим. Много сам се боље осећао на терену данас него што је то био случај јуче. Радујем се слободном дану сутра и повратку на терен у суботу."

У следећем колу ће играти против Карена Хачанова који је избацио Тијага Монтеира.

"Задовољан сам што, за промену, нећу играти против српског играча. Чудан је осећај делити терен са сунаордницима. Публика је била феноменална за обојицу играча, у ова два дана. Ретке су прилике кад могу да играм код куће и да осетим овакву атмосферу, тако да се трудим да уживам у тренутку", закључио је Ђоковић.