Читај ми!

Тајли: Ђоковићева намера је да следеће године игра на АО

Директор Аустралијан опена Крег Тајли нада се да ће најбољи тенисер света Новак Ђоковић моћи наредне године да игра на првом грен слему у сезони и још једном поновио да нико није изнад турнира.

Ђоковић је после саге од 11 дана депортован из Аустралије пред почетак турнира, због чега се суочио и са забраном уласка у ту земљу у наредне три године, а Тајли je упитан да ли ће српски играч играти следеће године у Мелбурну.

"Да, то ће бити његова намера. На крају крајева, он је први играч света и воли Аустралијан опен.", рекао је Тајли за аустрлаијски АБЦ.

Директор турнира је истакао специфичности организације оваквог такмичења као и то да су им сви играчи важни.

"Сваке године је притисак да дођемо до играча. Тенис се разликује од других спортова, ми не запошљавамо играче, већ морамо да им понудимо окружење које апсолутно воле. И они воле да играју у Аустралији. Ово је њихово омиљено место за игру. Наш циљ је да увек имамо најбоље играче, како бисмо имали најбоље мечеве и представили наш град у најбољем светлу. Међутим, важно је да нагласимо, да ниједна особа, ниједна организација није већа од самог турнира ", закључио је Тајли.