Читај ми!

Монфис надиграо Кецмановића у мечу каријере

Српски тенисер Миомир Кецмановић поражен је од Француза Гаела Монфиса са 0:3 (5:7; 6:7/4:7/ 3:6) у осмини финала Аустралијан опена после дуге и равноправне борбе која је трајала дуже од два и по сата. Ток меча и кретање резултата можете видети на нашем порталу.

Кецмановић – Монфис 3:6 (5:7; 6:7/4:7/) Монфис добија меч

Гаел Монфис успева да избори нови брејк и са 6:3 осваја и трећи сет за коналну победу над Миомиром Кецмановићем и пласман у четвртфинале турнира у Аустралији. У борби за полуфинале Француз ће се састати са победником дуела у коме снаге одмеравају Карењо Буста и Беретини.

Кецмановић – Монфис 3:5 (5:7; 6:7/4:7/)

Монфис потврђује предност и Кецмановић сервира за останак у мечу.

Кецмановић – Монфис 3:4 (5:7; 6:7/4:7/) Брејк за Монфиса

На средини трећег сета Гаел Монфис успева да избори прву брејк шансу коју претвара у вођство од 4:3. Сервира да потврди предност у трећем серту.

Кецмановић – Монфис 2:2 (5:7; 6:7/4:7/)

Поново Кецмановић осваја две брејк шансе на други сервис гем супарника у трећен сету али Монфис успева да отклони опасност и изједначује на 2:2.

Кецмановић – Монфис 1:1 (5:7; 6:7/4:7/)

Крајиновић је сигуран на свом сервис гему  и почиње трећи сет са 1:0, а Монфис узвраћа за 1:0. Наставља се равноправан дуел.

Кецмановић – Монфис 0:0 (5:7; 6:7/4:7/) Други сет за Монфиса

Францусји тенисер успева да у финишу тај брејка дође до две две шансе за сет лопту од којих већ прву претвара у 7:4 и освајање и другог сета за вођство од 2:0. У трећен сету први на сервису је Миомир Кецмановић.

Кецмановић – Монфис 6:6 (5:7) Одлучује тај брејк

Победник другог сета биће одлучен у тај брејку. У гему до сада Монфис је освојио чак две брејк шансе али Кецмановић није поклекао и изборио се за тај брејк.

Кецмановић – Монфис 5:6 (5:7)

Монфис успева да сачува своје сервис гемове и на 6:5 Кецмановић сервира за тај брејк и останак у другом сету. понавља се ситуација као у првом сету.

Кецмановић – Монфис 4:4 (5:7) Монфис изједначује

Брејк за Монфиса. Француски тенисер успева да освоји брејк шансу на чртвртом сервис гему Кецмановића и претвара је у изједначење у другом сету.

Кецмановић – Монфис 4:3 (5:7)

Миомир Кецмановић наставља са одличном игром и успева да освајањем својих сервис гемова потврди предност у другом сету. И Монфис успева да сачува двоја два сервис гема за 4:3.

Кецмановић – Монфис 2:1 (5:7) Брејк за Кецмановића

већ на другом сервис гему Монфиса српски тенисер осваја брејк шансу коју претвара у вођство од 2:1 у другом сету. Кецмановић сервира да потврди предност.

Кецмановић – Монфис 1:1 (5:7) Наставља се равноправна борба

Већ на првом сервис гему Кецмановића у другом сету Монфис осваја брејк шансу али није успео да је искористи, па наш тенисер долази до изједначења на 1:1.

Монфис осваја први сет

Брејк за Монфиса! На шестом сервис гему Монфис долази до нове брејк шансе после дупле сервис грешке Крајиновића и успева да је реализује за брејк и освајање првог сета са 7:5. 

Крајиновић сервира за тај брејк у првом сету

На шестом сервис гему Кецмановић узвраћа освајајући три брејк шансе, али овога пута Монфис успева да се сачува. Крајиновић сервира за тај брејк у првом сету.

Монфис осваја и пропушта прву брејк шансу

Француски тенисер осваја чак три брејк и сет лопте на петом сервис гему српског тенисера, али Кецмановић успева да веже три поена и анулира ту велику предност. Потом наставља у истом стилу и долази до изједначења на 5:5.

Кецмановић сервира за останак у првом сету

Први сет улази у завршницу а оба тенисера нису дозволила брејк шансу супарнику. На 5:4 за Монфиса, Кецмановић сервира за останак у првом сету.

Узвраћа Кецмановић

На другом сервис гему Кецмановића француски тенисер успева да освоји три поена али наш тенисер са два ас сервиса осваја гем за изједначење.

Монфис наставља са добрим сервисима

На другом сервис гему Монфиса наш тенисер успева да освоји два поена али Француз потом наставља са одличним сервисима и са два аса осваја гем да 2:1.

И Кецмановић сигуран

И Миомир Кецмановић сигурно улази у меч освајајући свој први сервис гем за изједначење без изгубљеног поена. 

Монфис осваја први сервис гем

Гаел Монфис одлично сервира и уз пар ас удараца експресно осваја свој први сервис гем.

Почео је меч

Монфис први сервира

Меч ће убрзо почети, а први ће сервирати Гаел Монфис.

Очекује се почетак меча

Тенисери су изашли на терен и убрзо се очекује почетак меча око 8.35 по нашем времену.

Миомир Кецмановић је одлично почео наступ на Аустралијан опену и нанизавши три победе дошао до најбољег резултата на гранд слем турниру у каријери.

Миомир је у првом колу убедљиво надиграо Италијана Салватореа Каруза са 6:4, 6:2, 6:1 који је, после одлуке аустралијских власти, био замена за најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Онда су уследиле победе над Американцем Томијем Полом са 3:0 (7:6, 7:5, 7:6) у другом колу и Италијаном Лоренцом Сонегом са 3:1 (6:4, 6:7/8:10/, 6:2, 7:5) у трећем, чиме је остварио најбољи резултат у досадашњој каријери.

Његов супарник у четвртом колу је Француз Гаел Монфисом који је победио Кристијана Гарина из Чилеа са 3:0 (7:6 /7:4/, 6:1, 6:3).

Кецмановић и Монфис су досада само једном одмеравали снаге на терену. У Берсију прошле године Монфис је добио Кецмановића са 4:6, 7:5, 6:3, и нашем тенисеру ће ово бити одлична прилика за реванш и велики успех у каријери.

Дуел Кецмановића и Монфиса ће почети око 8.30 по нашем бремену, а његов ток и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.