Читај ми!

Тениски савез Србије: Преседан, чврста подршка Новаку да тријумфално заврши учешће у Аустралији

Тениски савез Србије чврсто подржава нашег шампиона Новака Ђоковића у борби са аустралијским властима на право да заигра на Аустралија опену, првом од четири грен слем турнира у 2022. години.

Преседан у свету тениса, који је увек важио за џентлментски спорт, да се политичком и судском одлуком аминује учешће деветоструког шампиона Аустралије на турниру је неприхватљив за комплетан спортски свет на планети и коси се са светим олимпијским принципима, који су добро познати и домаћинима турнира, као организаторима Олимпијских игара.

Подсећамо, најбољи тенисер света Новак Ђоковић је валидно испунио све прописане захтеве и правила организатора Аустралија опена и државе домаћина за учешће на турниру, што је после незабележеног третмана од стране аустралијских представника власти према неком спортисти, потврђено и одлуком суда исте те земље.

Ново повлачење визе, изазвано политичким притисцима, довело је и до новог повлачења не само српског, него и светког спортског аса по судовимам и притворима.

Епилог још не знамо, али верујемо да неко ко је све победе остварио на терену, једином месту где никакви спинови, осим играчких, правилима дозвољених, не помажу и ко је звање најбољег тенисера свих времена заслужио баш рекетом на мрежи, може само тријумфално да заврши и ово учешће у Аустралији.

Тениски савез Србије позива све светске тениске и спортске институције да се заузму за одбрану интегритета спорта, јер ово није напад само на Новака Ђоковића лично него и на планетарни спорт.

Тениски савез Србије у контакту је са свим тениским, светским институцијама по питању овог случаја и наставља да подржава Новака Ђоковића, као и све српске тенисере који нас представљају и чине поносним на домаћој и међународној сцени.