Читај ми!

Ко је Ентони Кели, судија који је пресудио у корист Ђоковића

Обожава локалне аустралијске слаткише, такозване чоколадне метке, и гаји огромну љубав према коњским тркама, а у жижу јавности доспео је као човек који је пресудио у корист Новака Ђоковића. Ко је, заправо, судија Ентони Кели?

Судија Ентони Тони Кели остаће упамћен као човек који је председавао суђењем којим је поништена одлука Савезне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Ђоковића у понедељак.

Иако је специјализован за финансијске случајеве и банкротства, случај поништавања визе најбољег тенисера на свету запао му је сасвим случајно – био је дежуран тог дана.

Судија у Мелбурну постао је 2017. године након 30-годишње адвокатске праксе.

Кели је дипломирао 1982. године на Краљевском институту за технологију у Мелбурну, а након пет година проведених као адвокат, највише за индустријско право, примљен је у адвокатску комору 1987. године.

Његове колеге га описују као човека хладне главе и умереног темперамента који је донео своју срдачну природу у суд. Током каријере његово име није било познатије у ширим круговима, највише због тога што су његове одлуке ретко када биле поништаване, а случајеви које је водио окончавали су се без много драме.

„Директан је и прецизан. Био је добар адвокат, а сада је одличан судија", каже о њему један од колега.

Чоколадни меци и тркачки коњи 

Са истом количином ентузијазма коју уноси у судницу, Ентони Кели прилази и локалним аустралијским слаткишима, такозваним чоколадним мецима, а често се може видети како у њима ужива током пауза у суђењима.

Осим тога, гаји велику љубав према тркачким коњима. Познато је и да је супрузи Филипи за њен 40. рођендан купио удео у тркачком коњу Панти.

Панта је 2002. године победила на Јужноаустралијском дербију, упркос томе што је квота на њу била 30:1. Две године касније на Купу у Аделејду поново је тријумфовала, а шансе су јој биле 25 према 1.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 14. јан 2022, 17:48) - Igor [нерегистровани]

Re: Re Prava odluka

Zašto nije bila prava odluka sudije?
Lično sam vakcinisan i svi moji ukućani, čak i ćerka od 20 god., ali Đoković nikog ne ugrožava time što nije valcinisan više od nas vakcinisanih. Zdrav je, negativan je na koronu, preležao je, pa ima antitela, tako da je potpuno neutemeljeno da predstavlja opasnost za javno zdravlje stanovništva Australije. Zato je taj razlog i pao na sudu.

(петак, 14. јан 2022, 17:33) - anonymous [нерегистровани]

Svasta covjek cita

Da eto sudiju je potkupio Djokovic pa je presudio u njegovu korist, ali tu su posteni politicari da isprave tu odluku!

(петак, 14. јан 2022, 16:23) - Небојша [нерегистровани]

Значи,

по Вама, anonymous и политичар (министар Hawke) боље познају право од једног судије! Који тачно члан закона је Новак прекршио?

(петак, 14. јан 2022, 16:21) - anonymous [нерегистровани]

Đoković će biti deportovan. Farmaceutski lobi i političari dominiraju.

Niko ne spominje da je i Nadal prekršio pravila. Ovde je reč o politici i mafiji.

(петак, 14. јан 2022, 15:31) - anonymous [нерегистровани]

@ prava odluka.

Ne mislis stvarno ozbiljno?? Pravu odluku i jedinu odluku je dao ministar Hawke.

(петак, 14. јан 2022, 15:09) - Podsetnik [нерегистровани]

Više volim da me Turci...

biju sabljom,nego Nemci (Australijanci) paragrafima!-Naša poslovica!

(петак, 14. јан 2022, 15:04) - anonymous [нерегистровани]

Re: prava odluka ??

Na kojoj planeti vi zivite??, Odluka koji je taj sudija doneo bila je naravno, pogresna. Minister integracije je doneo nazalost pravu presudu, tako da Novak nema prava na AO i 3.godine zabrane za tu zemlju.

(петак, 14. јан 2022, 14:45) - anonymous [нерегистровани]

prava odluka

Covek je sagledao sve dokaze kako treba i doneo pravu odluku-vrlo prosto