Читај ми!

Србија против Хрватске игра за финале Дејвис купа

Дејвис куп репрезентација Србија игра од 16 часова полуфинале Завршног турнира у Мадриду против Селекције Хрватске. "Орлови" су фаворити у овом дуелу и имају прилику да се пласирају у финале у сусрету са екипом коју су побеђивали у претходна четири окршаја.

Србија је до полуфинала стигла тријумфом над Казахстаном од 2:1, док су Хрвати истим резултатом елиминисали Италијане.

Јасно је да ће дуел у Мадриду одлучивати сингл мечеви, пошто у дублу за "ватрене" наступају прва двојица на свету у конкуренцији парова - Мате Павић и Никола Мектић.

Због тога ће, ако рачунамо да је Новак Ђоковић велики фаворит против Марина Чилића, друга табла бити пресудна. Душан Лајовић, Филип Крајиновић или Миомир Кецмановић ће на другој страни мреже вероватно имати Борну Гоја, који је експлодирао на турниру у Мадриду.

"Много нам значи дан одмора и надам се да ћемо забележити победу на старту, да би нам касније било лакше. Имамо одличну хемију у тиму, идемо на победу и мислим да су нам добре шансе", изјавио је Ђоковић.

Дуел почиње у 16 часова, прво ће на терен друге табле својих репрезентација, потом следе Ђоковић и Чилић, а онда и дубл.

У другом полуфиналу се у суботу састају Русија и Немачка.