Читај ми!

Ђоковић за РТС: Шаповалов нема шта да изгуби, бићу спреман за велику борбу

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић рекао је за РТС да му је драго што је играо пред пуним трибинама Централног терена на Вимблдону у четвртфиналу са Мартоном Фучовичем. Ђоковић се пласирао у полуфинале трећег гренд слема у сезони, а у разговору са нашим Владимиром Банићем се прво осврнуо на публику на стадиону.

"Стварно је невероватно да нисмо имали пун стадион на тениским турнирима ево годину дана", рекао је Ђоковић за РТС.

"Знамо сви због чега и какве су околности, тако да се надам да је то све иза нас. Наравно, свака земља има неке другачије услове и правила, али се трудим да уживам колико могу. Данас је стварно била фантастична атмосфера на стадиону."

У првом сету против Фучовича могло је бити 6:0, међутим, Мађар је освојио три гема на Новакових 5:0.

За Дениса Шаповалова, противника у полуфиналу, тврди да игра одличан турнир.

"Гледао сам га против Марија. Није показивао трагове оних осцилација које су негативно красиле његову игру последњих година. Он је играч који изузетно квалитетно може да одигра, на врло високом нивоу. Може да победи свакога са тако разорним сервисом и изузетно квалитетним форхендом. Видео сам да није много грешака правио, нема шта да изгуби – први пут је у полуфиналу гренд слема. Трудићу се да користим то неко искуство да одиграм чврсто и бићу спреман на велику борбу", додао је Ђоковић.

Дуел првог и 12. тенисера света биће игран прекосутра уз директан пренос на РТС-у.

Нажалост, пласман у тај део такмичења нису оствариле наше тенисерке Александра Крунић и Нина Стојановић, које су у дублу поражене од Су-Веј Хсије и Елизе Мертенс.