Читај ми!

Ђоковић за РТС: Када човек јури историју, притисак је привилегија, обећавам да ћемо славити

После освајања друге титуле на Ролан Гаросу, Новак Ђоковић је специјално за РТС прокоментарисао протекле мечеве и само финале, које је било врло специфично јер је најбољи тенисер света до титуле дошао приредивши нови резултатски преокрет.

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић надиграо је Грка Стефаноса Циципаса у финалу Ролан Гароса са 3:2 (6:7, 2:6, 6:2, 6:2 и 6:4) после резултатског преокрета и дошао до 19. гренд слем титуле у каријери, а шаљиво је одговорио на питање новинара РТС-а о необичном почетку меча.

"Хтео сам да унесем мало неизвесности... Шалу на страну... Честитке Стефаносу јер је играо врло добро. Знао сам да ће дати све од себе и био је сјајан. Услови су данас били много другачији него у дуелу са Надалом и требало ми је времена да се прилагодим. Циципас је одлично одиграо први сет, а онда је мени у другом пала концентрација, али успео сам да се вратим", укратко је анализирао Ђоковић.

На констатацију да је ово велики успех и питање шта сада осећа, Новак је истакао да се осећа врло необично.

"Кад човек побеђује, осећа најбоље емоције, и радост, и понос, и срећу... У овом тренутку и велики умор, још сам под адреналином, па вероватно не осећам болове у телу које ћу осећати сутра ујутру. Али све су то слатке муке... Пуно је притиска било... Када човек јури историју и гренд слемове... Али притисак је привилегија и то је нешто на шта сам навикао и то је нешто што ме чини јачим, снажнијим, спретнијим и способнијим. Тако да ћу из ова два дана много научити, много поука извући и дефинитивно то су топ три достигнућа у читавој мојој каријери", констатовао је Ђоковић.

Својевремено је у Београду обећао да ће освојити Ролан Гарос и то си остварио, али није желео да даје обећања и за Олимпијске игре.

"Не волим да дајем обећања јер је то врло незахвално. Једино што могу да обећам је да ћемо славити. Обећања тешко дајем, али обећавам да ћу дати све од себе и да ћу дати свој максимум", закључио је најбољи тенисер на свету.