Читај ми!

Даниловић: За мене је прича о Теодосићу завршена

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предраг Даниловић изјавио је да је за њега прича о изостанку Милоша Теодосића из националног тима завршена.

Селектор Србије Светислав Пешић је на конференцији за медије објавио да је његова одлука да изостави Теодосића из националног тима за други круг квалификација за Светско првенство 2023. године, као и за Европски шампионат који ће бити одржан од 1. до 18. септембра.

"Селектор је разјаснио неке ствари. Моје лично мишљење је да би можда постојао неки прихватљивији начин за решавање овог проблема, али та прича је завршена. Ми се окрећемо утакмицама. Оно што је битно јесте да имамо мир у екипи и да цела нација стане иза ових момака, иза репрезентације Србије. Да не будемо, као по навици, самодеструктивни, него да то радимо на начин на који смо то увек до сада радили, а то је да сви заједно будемо уз ове момке", рекао је Даниловић новинарима у Београду.

Први човек КСС је прокоментарисао и реакцију играча на одлуку Пешића да у наставку припрема не рачуна на Теодосића.

"Оно што сам ја видео, а био сам тамо скоро сваки дан у Старој Пазови, јесте да је вероватно било изненађење и за играче, али није први пут да се дешавају таква изненађења. Али оно што сам ја видео у Пазови јесте да су момци супер радили и да је супер атмосфера. Не треба компликовати око неких ствари", истакао је Даниловић.

Он је нагласио да би Србија без велике еуфорије требало да оде на ЕП.

"Предстоје нам веома битне утакмице, пре свега Грчка, али идемо корак по корак. Имамо ове тренинг утакмице које нам следе. Очекујем јаке утакмице против Словеније, као и на туниру у Немачкој. Понављам, без неке велике еуфорије треба да одемо на то ЕП. Без неке велике еуфорије треба да играмо против Грчке и Турске, а онда ћемо да размишљамо о ЕП. Сигуран сам у ове момке, сигуран сам и у рад селектора Пешића", рекао је Даниловић.