Читај ми!

Бјелица напушта Ратнике и враћа се у Фенербахче

Репрезентативац Србије и кошаркаш Голден Стејта Немања Бјелица напустиће шампионски тим и потписати двогодишњи уговор са Фенербахчеом, наводе тамошњи медији. Бјелица се враћа у тим бившег шампиона Европе са којим је имао одличну сарадњу пре одласка у НБА лигу.

Са тимом Голден Стејта Немања Бјелица је постао шампион НБА лиге после победе над Бостон Селтиксима, а у плеј-офу просечно је бележио 2,9 поена и 1,1 асистенцију.

У НБА лиги пре доласка у Голден Стејт Немања Бјелица је бранио боје Минесоте, Сакрамента и Мајами Хита, а у најјачу кошаркашки лигиу света је дошао управо из Фенербахчеа где је играо од 2013. до 2015. када је проглашен за МБП-а Евролиге.

Сезону пре тога освојио је националну титулу и низ других индивидуалних признања , а после његовог одласка у НБА лигу Фенербахче је стигао и до европске титуле.

За ангажовање Бјелице било је заинтересовано неколико НБА и евролигашких тимова, али је српски интернационалац одлучио да се врати у редове тима са којим је већ добро сарађивао и из кока је кренуо у седмогодишњу НБА каријеру, наводе тамошњи медији. 

Медији наводе да су Бјелива и Фенербахче већ постигли начелан договор о уговору чији ће се детањи сазнати по потпусивању које би требало да буде наредних дана.