Читај ми!

Крај узбудљивих квалификација, познати сви учесници Евробаскета

Одигравањем синоћњих десет мечева последњег кола, завршене су и више него занимљиве Фибине "прозор" квалификације за Евробаскет, који ће бити одржан 2022. године.

Пре овог последњег, фебруарског прозора било је познато 13 учесника, док је након мечева у претходних недељу дана место на првенству Европе обезбедило још 11 тимова, међу којима је и репрезентација Србије.

Последњи воз ухватили су још и Белгија, Бугарска, Естонија, Финска, Француска, Велика Британија, Мађарска, Литванија, Пољска, Русија, Холандија и Турска.

Уз раније пласиране селекције БиХ, Хрватске, Грчке, Израела, Словеније, Шпаније и Украјине и четири ко-организатора шампионата (Грузија, Чешка, Немачка и Италија), то чини списак од 24 учесника коначним.

Првенство првобитно планирано за 2021. годину одложено је због пандемије коронавируса и биће одржано од 1. до 18. септембра 2022.

Што се повратника тиче, суседна Бугарска ће учествовати на континенталном првенству први пут после више од деценије, док се Босна и Херцеговина, Холандија и Естонија враћају први пут од 2015. године.

Датум жреб за саставе група биће познат ускоро, саопштила је Фиба на свом сајту.