Читај ми!

Пикси се дружио са Чеферином, а онда и поздравио одлуку Фифе

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси поздравио је одлуку Светске фудбалске федерације (ФИФА) да прихвати иницијативу, чији је он један од покретача, и повећа број играча за Мундијал у Катару са 23 на 26.

Фифа је донела одлуку да ће на предстојећем Мондијалу селектори на располагању имати већи играчки фонд који ће значити у случају повреда или потребе за променама.

"Идеја се родила на панел састанку свих селектора у организацији Фифе у Дохи. Мене, али сматрам и све остале селекторе, радује таква одлука. Као што сам и тада рекао, поновићу – мислим да је 26 играча оптималан број. То апсолутно не мења ништа, чак са људске стране, а не само тренерске, даје једну добру сатисфакцију, како мени, тако и свим играчима који ће се наћи на списку. Честитам Фифи на разумевању и једној веома паметној и логичној одлуци", изјавио је Стојковић.

Селектор "орлова" дан је провео са председником Европске фудбалске уније (УЕФА) Александром Чеферином, који борави у Србији као гост ФСС.

Стојковић је изјавио да је велико задовољство имати у гостима председника Чеферина и његовог сарадника Зорана Лаковића.

"Велика је част имати тако угледне и еминентне госте и пре свега пријатеље. Дружење са њима, у ова два дана, проведено је на најбољи могући начин. Када се утисци буду слегли, заиста ће бити максимално позитивни", рекао је селектор за сајт Савеза.

Драго нам је да има позитивно мишљење о нашој организацији и да види напредак Фудбалског савеза Србије у свим сегментима, додао је Пикси.

"То је оно што радује и охрабрује људе који се баве фудбалском политиком да наставе да српски фудбал уздижу и чине га бољим, лепшим и поноснијим. Када добијете речи похвале од првог цовека европског фудбала то заиста импонује и мотивише да будете још бољи", поручио је Стојковић.