Читај ми!

Чеферин: Нико нема услове за тренинг као Србија

Председник Европске фудбалске уније Александар Чеферин био je гост ФС Србије у Спортском центру у Старој Пазови и поручио да ниједна земља у Европи нема услове за тренинг као Србија.

Први човек европског фудбала дошао је у друштву једног од најближих сарадника, директора националних асоцијација Уефа Зорана Лаковића.

Чеферина и Лаковића угостили су заменик председника ФСС Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић, почасни председник Томислав Караџић, директор А тима Стеван Стојановић и селектор А репрезентације Драган Стојковић.

Дан раније председник Уефе био је на промоцији књиге свог оца Петера, где се такође срео са бројним особама из српског фудбала.

"Синоћ је било одлично, опуштено са много пријатеља. Ретко имам посете у некој држави где се осећам тако добро. Што се тиче тренинг центра, за мене је фасцинантан. Верујте ми да сам видео практично све тренинг центре у Европи, ово немају ни највеће земље", истакао је Чеферин, а пренео сајт ФСС.

Словенац је прокоментарисао и сарадњу са ФСС.

"Прво нисам неки дипломата. Искрено могу да кажем да је сарадња са ФСС, председником и генералним секретаром, идеална. Не може бити боља. Овде се осећам као код куће".

Чеферин је истакао да верује да ће репрезентација Србије, предвођена селектором Драганом Стојковићем, бити спремна за велика дела на Мундијалу у Катару.

"Пикси је био легенда као играч, а сад видимо колико је добар тренер. Имате одличну екипу и за мене пласман на Светско првенство није ништа сензационално. Ви то заслужујете и ја сам сигуран да ће резултат Србије на светском првенству бити одличан", изјавио је Чеферин и додао да верује да ће организација СП бити на врхунском нивоу:

"Иако је специфично Светско првенство због тога што се одржава у новембру и децембру и на малом простору, сигуран сам да ће организација бити одлична. Баш су се посветили и раде много на томе. Биће другачије, занимљивије".

Следеће године следе избори у Уефа, а ФС Србије био је један од првих у Европи који је подржао кандидатуру актуелног председника.

"Преко 50 савеза је послало писмену подршку. Фудбалски савез Србије је био један од првих, што ми много значи", закључио је председник Уефа Александар Чеферин.