Читај ми!

Станковић нови тренер Радничког из Ниша

Александар Станковић је нови тренер фудбалера Радничког из Ниша, саопштио је клуб.

Млади стручњак екипу преузима на седам кола пре краја Суперлиге Србије, Раднички је тренутно на 12. месту на табели са 38 освојених бодова.

Како се наводи, Станковићеви помоћници биће Никола Станковић и Милан Ћирић, који су му дугогодишњи сарадници, а на месту тренера голмана остаје Мирослав Станковић.

"Да је моменат у којем преузимам место главног тренера добар, ја сигурно не бих био овде. Не сумњам да је у претходном периоду овде био добар рад, али просто се неке ствари нису поклопиле, па је дошло до ове резултатске кризе. То је сасвим нормална ствар у фудбалу, јер је криза саставни део ове игре. То што екипу узимам у финишу сезоне не мења ништа. Тако је било у Металцу, па смо на крају остварили високе циљеве који су пред нас били постављени", рекао је Станковић после промоције.

Пре Радничког био је тренер Бежаније и Металца из Горњег Милановца, а нови тренер је добро упознат са квалитетима његових играча.

"Веома брзо се све ово десило. Искрено, ја до лета нисам планирао да радим због неких породичних ствари. Ипак, позив клуба као што је Раднички је онај који се не одбија. Ово је много велики клуб и огроман изазов за мене. Сматрам да сам својим досадашњим радом заслужио да радим у Суперлиги Србије и верујем да могу да допринесем овој екипи. Ја сам пре 20-ак година играо у Радничком и јако добро ми је позната његова традиција, као и његова величина. Знам шта Раднички представља и знам какви су све фудбалери играли у њему. Можда су ови данашњи играчи изгубили представу о томе у каквом клубу играју и мој задатак је да они што пре поново схвате чији дрес носе", јасан је Станковић.

Станковић ће на клупи Радничког дебитовати у недељу од 19 сати, када нишки тим дочекује Јавор у 32. кола Суперлиге Србије.