Читај ми!

Словачка - пролаз се вреба из другог плана

Фудбалска репрезентација Словачке, предвођена ветераном Мареком Хамшиком, на предстојећем Европском првенству тражиће шансу из другог плана.

С обзиром да ће наступати у групи Е, где за фаворите за пролаз важе Шпанија и Пољска, Словаци ће из прикрајка вребати своју шансу.

Да ли ће је добити и искористити велико је питање, али састав тима са играчима који играју у неким од најјачих лига Европе.

Ту се пре свега мисли на играча одбране шампиона Италије Интера Мартина Шкрињара, па и на Петера Пекарика из Херте, док је на голу поуздани чувар мреже из Њукасла Мартин Дубравка.

Селектор Стефан Таркович, који је на том месту од 2018. године, на располагњу ће имати и остатак тима који махом игра по чешким, пољским и клубовима другог ранга у Европи, али као тим сви заједно представљају компактну целину кадру за изненађење и подвиг.

На последња два велика такмичења на којима су учествовали (Мундијал 2010. и Еуро 2016) стизали су до шеснаестине финала. Хоће ли и трећа бити срећа? 

Састав Словачке

Голмани: Мартин Дубравка (Њукасл), Душан Куцијак (Лехија) и Марек Родак (Фулам).

Одбрана: Петер Пекарик (Херта), Томаш Хубочан (Омонија), Милан Шкринијар (Интер), Давид Ханцко (Спарта), Лубомир Шатка (Лех), Денис Вавро (Уеска), Мартин Ваљент (Мајорка) и Мартин Косцелник (Слован Либерец).

Везни ред: Марек Хамшик (Гетеборг), Јурај Куцка (Парма), Владимир Вајс (Слован Братислава), Роберт Мак (Ференцварош), Ондреј Дуда (Келн), Патрик Хрошовски (Генк), Јан Грегуш (Минесота), Станислав Лоботка (Наполи), Ласло Бенеш (Аугсбург), Лукаш Хараслин (Сасуоло), Томаш Суслов (Гронинген) и Јакуб Хромада (Славија).

Напад: Михал Дуриш (Омонија), Роберт Боженик (Фејенорд) и Иван Шранц (Јаблонец).