Читај ми!

Северна Македонија – екипа која рачуна на чуда

Од почетка првенства па све до одласка са њега, све је историјско за екипу Северне Македоније. Као дебитанти, имају право да се радују и најмањем детаљу на континенталном шампионату, што може бити и њихова снага на самом терену.

Северна Македонија никада није играла на једном великом турниру. Сам пласман на ово Европско првенство донео је, сасвим природно, много радости читавој земљи. Али не постоји тим који одлази на меч или на такмичење задовољан само јер се појављује – у том смисли разлике не постоје. Северна Македонија има право, које ће сигурно искористити, а које се састоји у борби за сваки бод и сваки гол, ма шта њихов коначни збиг напослетку донео.

Игор Ангеловски, њихов селектор, потврђује управо ово.

"Не можемо бити задовољни само тиме што смо се квлаификовали. Наш циљ је нокаут фаза. Дубоко верујем да имамо групу играча која изнова може да изненади Европу", рекао је он.

А који су то играчи? Горан Пандев, Елиф Елмас, Енис Барди, Аријан Адеми, Стефан Ристовски, Ездјан Алиоски и Бобан Николов су играчи који би морали бити познати и паушалинијој фудбалској публици.

Не заборавимо, ово је тим који је недавно савладао Немачку са 2:1 у квалификацијима за Светско првенство.

У овим и сличним ситуацијама, веома често је случај, прва утакмица детерминише много тога. Уколико Северна Македонија њу одигра како је свакако показала да може, онда заиста нико не би смео да им оспори наду да могу да наставе са писањем историје фудбала у својој земљи.