Hodajuća enciklopedija – Vladimir Krnač, pobednik „Slagalice“

Završen je 118. ciklus TV slagalice. Finalisti Vladimir Krnač i Neđeljko Svrkota, sa puno poštovanja, odmerili su snage u igrama dostojnim finala popularnog kviza. Bio je to susret izuzetnih takmičara, ali i dva dobra prijatelja.

Oba takmičara su već poznata ljubiteljima kvizova, a Vladimir Krnač je bio pobednik Slagalice 2018. godine. Pobeda mu se osmehnula i ovog puta sa osvojena 264 poena. 

Vladimir Krnač  živi u Bačkom Petrovcu sa suprugom i četvoro dece. Radi kao građevinac a strast su mu kvizovi.

Vođen velikom radoznalošću godinama je sticao znanja iz mnogih oblasti. Enciklopedije su mu bile omiljena literatura.

Želja da proveri sopstveno znanje odvela ga je do prvog kviza Sam protiv svih, u kojem je postigao značajan uspeh. Od tada je učestvovao u čak 13 kvizova, samo u Slagalici – četiri puta.

„Sada je već 17 godina kako se bavim kvizovima. Četiri puta sam učetvovao u Slagalici, i svaki put sam dogurao do finala. Ipak, ne mogu da kažem da sam ušao u celu tu priču kako bih zaradio“, kaže Vladimir.

Član je „Srpske kviz asocijacije“ i često se takmiči. Osim mnogih pobeda, kaže da mu je najdragocenije to što je stekao prave prijatelje širom zemlje.

Na društvenim mrežama, Vladimir je poznat kao „hodajuća enciklopedija“. Živi skromno u složnoj porodici koju krase vedrina i duh.

„Moje četvoro dece je sad već veliko, ali su odrastali gledajući 'ćaleta' u kvizovima, ali sami nisu zainteresovani za učenje“, navodi Krnač.

U vojci je postao dobrovoljni davalac krvi. Do sada je krv dao 106 puta. U tom smislu, njegovim stopama, krenuli su i sinovi.

Vladimir Krnač će krajem godine biti učesnik i superfinalnog ciklusa, koji će okupiti pobednike svih ciklusa emitovanih tokom godine.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 04. okt 2019, 08:05) - anonymous [neregistrovani]

odgovor na nebulaznost

gluplje pitanje nisi mogao da postavis... covek je pobedio i treba mu cestitati a ne omalovazavati... koliko si ti opterecen tudjim uspehom to je neverovatno c c c

(petak, 04. okt 2019, 05:04) - anonymous [neregistrovani]

Stvarno!

Svaka čast za kviz ...ali nagrade su smešno male... javni servis Srbije!

(petak, 04. okt 2019, 01:06) - vuk [neregistrovani]

Brat bratu

Mogli su mu bar dati malo pristojniju sumu. 150K dinara nije bas nešto za toliki trud i znanje. Pa jel tako? Jasno, jasno da jeste.

(petak, 04. okt 2019, 00:58) - Srdjan [neregistrovani]

Cestitka...

Svaka cast gospodinu Krnacu,deluje tako pristojno, nacitan,erudita.Svako dobro njemu I porodici ,od srca...

(petak, 04. okt 2019, 00:50) - anonymous [neregistrovani]

Veliki čovek

Pobednik ciklusa, Vladimir Krnač je toliko skroman čovek a posebno se to videlo kada je on, radnik, u polufinalu ubedljivo pobedio favorizovanog inženjera i potom se doslovce izvinjavao prebacujući sve na faktor sreće.

(četvrtak, 03. okt 2019, 19:50) - anonymous [neregistrovani]

gradjevinac

Kada stigne na gradjevinu, posto je stalno po kvizovima, kako i sam kaze, a i kako se i moze cesto videti?

(četvrtak, 03. okt 2019, 18:55) - anonymous [neregistrovani]

Свака част Владимире!

Браво за Владимира и Слагалицу која промовише знање, за разлику од осталих медија и програма којима је стало до промоције неких других ствари.