Čitaj mi!

Klan, sezona 3 na RTS 1

Treća sezona serije "Klan" prati posrnuće i pad mafijaškog klana na čijem su čelu Šok i Paša, glavni junaci prethodnih sezona. Sezona je fokusirana na atentat na predsednika države Đorđevića, kao i na kasniju policijsku akciju u kojoj dolazi do obračuna sa vođama i pripadnicima klana, koji završavaju likvidacijama i hapšenjima svih bitnih učesnika ove kriminalne organizacije.

U prvoj epizodi, koja nosi naziv "Dan prvi: Odluka", Šok i Paša su na vrhuncu svoje moći, ali im je policija za petama. Glavni problem je: kako se otarasiti repova iz prošlosti? Ali sada postoji i glavna meta ka tom cilju...

Uloge tumače: Aleksandar Dimitrijević, Nedim Nezirović, Vladimir Kovačević, Nenad Popović, Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Stojan Đordjević, Sava Stojanović, Uroš Jovčić, Miloš Tanasković, Miloš Petrović Trojpec, Dejan Karlečik, Feđa Štukan, Anđela Popović, Milena Božić, Ljubinka Klarić, Miloš Lazić, Nikola Vujović, Tihomir Stanić, Danilo Mihajlović, Đorđe Kreća, Aleksa Ilić, Nebojša Rako, Ivan Đorđević, Gorica Popović, Amila Terzimehić, Boris Šavija, Dušan Jakišić, Aleksandar Cvetković, Bojan Žirović i drugi.

Urednik serije za RTS: Marko Novaković
Reditelj: Boban Skerlić
Scenarista: Boban Skerlić
Direktorka fotografije: Maja Radošević
Montažerka: Nataša Pantić
Scenograf: Kiril Spaseski
Kostimografkinja: Tatajana Radišić
Kompozitor: Mate Matišić
Dizajner zvuka: Milan Mihajlović
Snimatelj zvuka: Petar Stojičić
Proizvodnja: "Telekom" i "Firefly" 2022. godine