Čitaj mi!

"Bilo jednom u Srbiji" - priča o Zlatnom dobu Leskovca i Srbije, subotom i nedeljom na RTS 1

Ivan Bekjarev ostvario je svoju poslednju ulogu, a Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić maestralno su odigrali par koji prkosi lokalnim mitovima u Leskovcu između dva svetska rata, kada se neobičnim spletom okolnosti gradila istorija malog mesta u kom stanuju veliki ljudi.

Nakon lutanja po svetu, dva prijatelja Dine i Cone vraćaju se u rodni kraj 1922. godine. Ali, tamo ih čeka pravo iznenađenje - Dine nalazi svoj bioskop ruiniran, a Cone sopstvenu sahranu!

Dine (Nemanja Oliverić) posle rata se zatekao u Parizu gde je uživao u životu u velikoj metropoli, gde je upoznao lepe Parižanke i otkrio novi medij - film.

Cone (Viktor Savić) posle ranjavanja i amnezije završio je u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je naučio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.

O Ružici (Sloboda Mićalović) kružile su razne priče, da "onaj ko se za nju uvati - pod zemlju će završi". Uprkos svemu Dine, majstor svog zanata i čovek koji ima oko za lepo, otkrio je u Ružici lepotu kojoj će se svi diviti.

U ovoj seriji brilijantne uloge ostvarili su i Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Dragan Petrović Pele, Boža Marjanović, Andrija Stoilković kao i Ivan Bekjarev kome je ovo poslednja uloga.

Scenario su napisali: Zvonimir Šimunec, Vladimir Andrić i Petar Ristovski koji ujedno potpisuje i režiju.

Kako je Ružica od urokljive devojke postala cvet srpskog Mančestera, a Dine, čovek koji je snimio stvaranje istorije svog mesta, uspeo da u Ružici vidi ono što niko drugi nije, gledajte od 03. septembra subotom i nedeljom u 20.00 na Prvom programu RTS-a.