Čitaj mi!

"Pečat" Ivana Milinkovića -prvi solo album u umetničkoj karijeri dužoj od tri decenije

Ivan Milinković, dugogodišnji pevač grupe "Legende", promovisao je svoj prvi samostalni CD pod nazivom "Pečat" sa 10 pesama na kojima je sarađivao sa brojnom ekipom renomiranih autora.


Promocija održana u prodavnici PGP RTS-a u centru Beograda protekla je odličnoj atmosferi, Ivan je okupio brojne kolege, otpevao je uživo pet pesama sa albuma, pa je čak pozvan i na "bis".

Ipak, kao što je primećeno, promocija je protekla i u znaku činjenice da je u pitanju debi album, ali daleko od toga da je Ivan kao vokal i umetnik debitant na ovdašnjoj muzičkoj sceni. Njegov glas ljubitelji dobre muzike itekako poznaju, cene i vole. Na kraju krajeva, nekoliko albuma snimio je sa grupom Legende u kojoj je bio vokal 30 godina (od 1989. do 2019. godine). Promociji su, osim predstavnika medija, prisustvovale i Ivanove kolege: Slavko Banjac, Suzana Mančić, Dragan Kojić Keba, Filip Žmaher, Žarko Dančuo, Jasna Kočijašević, Dragoslav Mihajlović Kanarinac, Aleksandar Sofronijević, Slavko Stefanović Slavkoni, Bojan Jeremić, Danka Stojiljković, i drugi. 

Na debi albumu Ivana Milinkovića "Pečat", u izdanju PGP RTS-a, je 10 pesama. Materijal je pripreman dugo, na nekim pesmama je rađeno i tri godine, a pojedine su objavljene u vreme pandemije koronavirusa. 
Milinković se na svom debi albumu nije pevački opredelio za samo jedan muzički manir, već su se u ovoj „zbirci" našle i pop balade, world music kompozicije, ali i obrade narodnih tradicionalnih pesama. 


Izjava Milinkovića za internet radio kanal Radio Beograda "RTS Pletenica"https://fb.watch/iUtnbgsF1d/

Osim što je CD Pečat dostupan na projajnimm mestima PGP izdanja, album se može poručiti pouzećem (putem Pošte Srbije ili sajta Mala srpska prodavnica). Sve pesme su dostupne i na vodećim platformama za digitalnu distribuciju muzike.

Fotografije: Nikola Ristić, RTS