Dram: promocija debi albuma “Nećemo promeniti svet“

U RTS Klubu je predstavljen debi album mlade beogradske grupe Dram, u izdanju PGP RTS-a.

"D R A M" su: Stefan Aćimović (vokal, gitara), Marko Arizanović (klavijature, midi, vokal), Branko Dimitrijević (bas, vokal) i Pavle Savić - bubnjevi, elektronika, vokal. Za sebe kažu da su "superstar indi elektro too-much-pop rokenrol bend, sa beogradskih opština".

"Dram je bend čiju muziku morate čuti, morate im izdati album, toliko su dobri"- poverio je na početku obraćanja Vladimir Graić, direktor PGP RTS- a, citirajući menadžera grupe Zlatka Jošića, koji mu je ukazao na ove mlade muzičare.

"Naravno da sam, kada sam čuo album i sam shvatio da momci raspolažu velikim potencijalom, talentom i da zaslužuju da ih PGP isprati i da ih podržimo u tome što rade. Logičan sled postpaka je bio da kao podršku u toj misiji, uključimo našeg velikog znalca i legendu- Sašu Habića a zasluge za finalni zvuk ovog izdanja pripadaju i Ivanu Mirkoviću Bambiju. Pred vam je jedan sjajan, debitantski album koji prenosi izuzetnu energiju i verujem da ćete uživati u muzici grupe Dram!".

Dejan Manojlović, direktor SOKOJ : "Drago mi je što je komisija SOKOJ- a, koja je vršila izbor za podršku pri našem Fondu za kulturna davanja, prepoznala vrednost ove mlade grupe. Drago mi je što je reč o albumu prvencu, što se radi o mladim muzičarima i mislim da tako treba da bude i nadalje. SOKOJ će i ubuduće podržavati sve takve akcije, kvalitetne projekte i to ne samo mladih ljudi. Vi znate da SOKOJ stimuliše brojne domaće autore i može se računati i ubuduće na našu podršku. Samo neka bude što više dobre muzike."

Nenad Kuzmić, gl. muzički urednik Radio Beograda 202: "I mi u dvestadvojci sebe smatramo institucijom- programom koji takođe radi na doprinosu kulturnim davanjima. Pre dve godine i mene je pozvao Zlatko Jošić i rekao mi za momke iz benda Dram. Kad sam ih i čuo, bio sam oduševljen. Drago mi je da se u našoj pop muzici pojavio ovako dobar novi, mladi bend. Oni svoj žanr zovu "indi-gas", trenutno su najbolji i jedini sviraju taj žanr pop muzike. Želim da nastane još bendova koji će svirati ovakvu muziku a da pritom- DRAM i dalje ostanu najbolji. Oni sviraju pop koji nedostaje u našoj muzici, našoj sceni i sviraju taj kvalitetan pop, u pravom smislu tog muzičkog pravca. Kao mlada snaga, Dram su našoj sceni doneli nešto novo, drugačije, kvalitetno i ono što je zaista nedostajalo. Radio Beograd 202 i ostali programi Radio Beograda će naravno emitovati pesme grupe Dram u svojim emisijama a u 2020. ćemo emitovati i ceo video snimak njihove svirke iz čuvenog "Studija 6" Radio Beograda. Tom prilikom oni su "odsvirali", predstavili ceo album i verujem da ćete uživati i u tom snimku kao i kada budete slušali njihove pesme na našem radio programu."

U RTS Klubu u Svetogorskoj, dogodio se i prvi presedan, odnosno prvi, "istorijski bis", od otvaranja ove RTS- ove prodavnice i kafe - kluba! Prisutni novinari i prijatelji grupe insistirali su da bend odsvira još nešto, nakon predstavljene četiri pesme. Tako su "Dramovci" ušli u istoriju RTS Kluba jer se baš tokom njihove promocije- prvi put dogodilo da zvanice- gosti od muzičara zatraže (i dobiju) bis...

Nakon uspešne svirke u „Studiju 6" Radio Beograda (17.12.2019) i promocije debi albuma (25.12.), destinacije na kojima će bend nastaviti koncertnu promociju biće: klub "Feedback" u Nišu i Omladinski centar Zaječar. Sviraće sa Ivanom Jegdićem i bendom"Keni Nije Mrtav"- ista ekipa, na oba mesta...Potom će, kažu, " malo kružiti po Srbiji" pa se vraćaju 21.marta, da naprave veliku prestoničku promociju albuma, u Domu omladine, uz "goste.... koji za sada mogu da ostanu iznenađenje".

"Dram" jedva čekaju da čuju vaše utiske o njihovim pesmama a za početak upoznavanja, poručuju: "Budite otvoreni za novu muziku, koja itekako postoji i u našoj zemlji".

broj komentara 0 pošalji komentar