Testiranje stručnosti menadžera za odnose sa javnošću

U završnici trećeg selekcionog kruga Javnog poziva RTS-a, test stručnosti polagali su i kandidati zainteresovani za poslove menadžera za odnose sa javnošću.

Pre početka testiranja, mladi kandidati su (verovatno u skladu sa profesijom kojoj teže) bili rečiti i puni samopouzdanja:

"Prijavio sam se zato što sam želeo da saznam nešto novo, da vidim kako funkcioniše rad na televiziji"

"Čast mi je što sam prošla dalje, da sam pozvana na testiranje za posao Pi Ar- a u vašoj kući. Nadam se da ću dobro proći ispit."

Posao menadžera za odnose sa javnošću je respektabilna pozicija u svakom kolektivu a u Javnom medijskom servisu Srbije bavljenje ovom profesijom  je kreativno ali i izuzetno odgovorno .

Duška Vučinić Lučić, šef Službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a :

"Ovo je potpuno specifičan posao, vrlo dinamičan, krajnje odgovoran. Neophodno je da se bavite praktično svim segmentima medijskog sistema RTS-a, internim Pi Ar- om ali i eksternim to jest da stalno brinete o tome kako predstavljate javnosti svoju kuću...Otuda i veliko interesovanje mladih školovanih ljudi da dođu upravo u RTS, nauče kako se radi ovaj posao, steknu ozbiljno iskustvo, ostanu eventualno ili to stečeno znanje primene. Svim kandidatima želim puno sreće i uspeha i nadam se da će među njima biti i onih koji će raditi u našem timu".

U narednom periodu testove stručnosti polagaće kandidati za TV lica (njih preko hiljadu) i kopirajteri. Time će biti okončana provera stučnosti za 50 profesionalnih profila medijskog sistema Radio- televizije Srbije.

U četvrtom selekcionom krugu, najuspešniji kandidati u prethodnim fazama će kroz individualne intervjue sa komisijama i mentorima biti u prilici da sebi obezbede mesto među sto najuspešnijih koji će započeti tromesečnu praksu u RTS.

broj komentara 0 pošalji komentar