Finale "Evrosonga 2009"

Evropa bira Pesmu Evrovizije. 25 takmičara. Skoro deset favorita. Prema najavama iz Moskve, očekuje se i uspostavljanje veze sa Međunarodnom kosmičkom stanicom. Direktan prenos finala najvećeg muzičkog takmičenja u Evropi na Prvom i digitalnom kanalu RTS-a od 21 sat.

U moskovskoj areni "Olimpijski" večeras se održava finalno veče takmičenja na kome će biti izabran ovogodišnji pobednik.

Kako je najavljeno iz Moskve, gledaoce finalnog takmičenja očekuje grandiozan šou. Pevačica Alsa i TV voditelj Ivan Urgant biće domaćini takmičenja koji će, kako se najavljuje, u jednom trenutku uspostaviti i vezu i sa Međunarodnom kosmičkom stanicom.

Očekuje se i specijalni nastup prošlogodišnjeg pobednika Evrosonga iz Beograda Dime Bilana.

Nastupe predstavnika 25 država ocenjivaće gledaoci i stručni žiri iz 42 države, u odnosu 50:50. U slučaju da dve pesme dobiju isti broj bodova, prednost će dobiti pesma koja ima više bodova od telefonskih glasova gledalaca.

Pred oko 19.000 gledalaca u moskovskoj areni za najbolju pesmu Evrope nadmetaće se prestavnici Azejberdžana, Ukrajine, Litvanije, Hrvatske, Izaela, Bosne i Hercegovine, Grčke, Rumunije, Jermenije, Islanda, Norveške, Moldavije, Malte, Finske, Danske, Estonije, Turske, Portugalije, Albanije, Švedske, Velike Britanije, Francuske, Španije, Nemačke i Rusije.

Veliko finale 54. Evrosonga moći ćete da pratite uz direktan prenos na Prvom i digitalnom kanalu RTS-a od 21 sat.

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 23. maj 2009, 18:07) - BIBA [neregistrovani]

Zasluzeno

BiH je zavrsila na 11. mestu.

(petak, 22. maj 2009, 16:05) - jelena [neregistrovani]

Zasluzeno

koja je bosna bila na evrovizii

(četvrtak, 21. maj 2009, 14:49) - anonymous [neregistrovani]

Zasluzeno

pesma je bila dobra ili Norveška je zasluženo pobedila.Imala je veoma dobru pesmu kao i text.Bosna ipak treba još da poradi na pesmama,ove godine su bili dobri ali izgleda da to nije dovoljno a vi nemate pravo da nekom govorite da treba da ga bude sramota zato što nije glasao za pesmu koju vi volite i koja se vama dopala.Da li se slažete sanom

(sreda, 20. maj 2009, 15:21) - tm [neregistrovani]

Zasluzeno

bosna je bila najbolja i sramota za one koji nisu glasali za bosnu

(subota, 16. maj 2009, 23:53) - Marko [neregistrovani]

Zasluzeno

Norveska zasluzeno pobedjuje ! Kakva BiH ili hrvati, Norvezani svaka cast ! Sramota me je od onih koji su glasali za BiH....

(subota, 16. maj 2009, 23:34) - Aca [neregistrovani]

Bravo Norveska

Ubedljivo najlepsa pesma. Tek 13 zemalja glasalo a Norveska ima prednost od 80 glasova. Bice preko 200 poena razlike,ako ne i vise. Svaka cast potpuno zasluzeno.