Moskva predala ključeve Oslu

Zamenik gradonačelnika Moskve Valerij Vinogradov predao je evrovizijske ključeve svojim kolegama, Fabijanu Stangu i Paranu Reinsfeltu, predstavnicima gradova-domaćina narednog Eurosonga.

Iako je Oslo, glavni grad Norveške zvanični domaćin takmičenja „Pesma Evrovizije 2010", Telenor Arena u kojoj će Eurosong biti održan zapravo se nalazi u Baerumu, mondenskom i prestižnom gradu nadomak prestonice.

Zamenik gradonačelnika Moskve zahvalio je ruskoj nacionalnoj televiziji Kanal 1 za odličnu organizaciju „Pesme Evrovizije 2009" i poželeo Oslu i Baerumu uspešnu pripremu i fantastično takmičenje sledeće godine.

 

Manifestaciji svečanog uručivanja ključeva prisustvovalo je oko 500 zvanica, među kojima je bilo više od stotinu dece iz škola iz Beruma, ko-domaćina takmičenja. Tom prilikom nastupio je i Aleksandar Ribak koji je, nakon pobede u Rusiji, doneo Norveškoj zvanje zemlje- domaćina 2010.

 

U ekskluzivnom intervjuu za "Eurovision.tv", Trine Bendiksen, gradski sekretar za kulturu Baeruma i domaćin manifestacije uručivanja ključeva, objasnio je svoju obavezu i želju da u program uključi decu: "Veoma smo uzbuđeni što imamo tako važnu ulogu i što ćemo, pored Osla, i mi ugostiti umetnike i njihove delegacije, kao i međunarodne goste koji će doći u Norvešku. Postoji obostrana želja da se u pripremu i realizaciju takmičenja uključe i naši sugrađani, tako da već imamo dugu listu prijavljenih volontera i prevodilaca na veliki broj jezika.

 

Grad Baerum takođe vidi "Pesmu Evrovizije" kao priliku da se deca i mladi bolje upoznaju sa Evropom i zemljama učesnicama, što takmičenju pored zabavnog daje i edukativni karakter. Jedan od prvih koraka je to što će svaka škola u ovom gradu 15. decembra odabrati po jednu zemlju učesnicu koju će proučavati i kojom će se detaljno baviti narednih meseci.

broj komentara 0 pošalji komentar