Čitaj mi!

Finale "Pesme Evrovizije" 2012. u subotu 26. maja

Domaćin "Pesme Evrovizije" naredne godine biće poznat u subotu, 14. maja 2011, ali se u ovom trenutku već zna da je finale 26. maja 2012, objavili su organizatori takmičenja za "Pesmu Evrovizije". Prvo polufinalno veče je 22. maja, a drugo 24. maja 2012.

Čelnici EBU (European Broadcasting Union) objavili su preliminarne datume narednog takmičenja za "Pesmu Evrovizije" na konferenciji za novinare u Diseldorfu. Evrovizijska nedelja počinje u drugoj polovini maja, dok je finale predviđeno za subotu, 24. maj, uz napomenu da domaćin može da pomeri datum u dogovoru sa organizatorima.

Evrovizijsko takmičenje doživelo je i neznatne promene u pravilniku glasanja, koje će zaživeti od naredne godine, ali legendarnih 12 poena ostaje isto. Organizatori su izrazili još jednom veliko zadovoljstvo povratkom Italije na takmičenje, posle 12 godina pauze.

"Evrovizija neće biti veća", naglasio je Sitce Baker, supervizor EBU, aludirajući na rekordne 43 zemlje, koliko učestvuje u Diseldorfu. "Ali pokušaćemo da budemo sve bolji i bolji. Posebno smo zadovoljni zbog broja novinara i fanova zainteresovanih za Evroviziju, koji svi učestvuju u kreiranju imidža ovog događaja i od velike su nam pomoći da poboljšamo kvalitet organizacije".

Tokom prve polufinalne večeri u Areni u Disledorfu bilo je prisutno oko 18.000 gledalaca, a finalno takmičenje je rasprodato odavno, što sve potvrđuje veličinu ovog televizijskog spektakla Evrope.

broj komentara 0 pošalji komentar