Čitaj mi!

Ansambli RTS u galeriji

Radio Beograd 2 je svoj novi ciklus koncerata u Galeriji RTS, Ansambli RTS u galeriji, posvetio obeležavanju 85-og rođendana Simfonijskog orkestra RTS.

U ovoj seriji muzičkih večeri, članovi našeg orkestra će se predstaviti kao kamerni muzičari u različitim sastavima i sa programima koji odražavaju glavne smernice delovanja ansambla. Od osnivanja 1937. godine, pored izvođenja kapitalnih dela svetske literature, jedan od osnovnih umetničkih ciljeva Simfonijskog orkestra RTS jeste afirmisanje i negovanje nacionalne muzičke baštine. Tako će i u ovom ciklusu naši muzičari izvoditi i kompozicije domaćih autora (Miloja Milojevića, Milana Mihajlovića, Stanka Šepića, Dušana Radića i Ante Grgina).

Prvi koncert će biti održan 13. aprila u 19.00 kada će nastupiti Simfoničari u 4 glasa. 10. maja slušaćemo Simfoničare u 8 glasova, a 7. juna Simfoničare u 5 glasova.

Svi koncerti iz ciklusa "Ansambli RTS u galeriji" će moći da se prate i u direktnom prenosu na našim talasima kao i na RTS platformi Planeta.

Urednik ciklusa je Bojana Žižić.

Simfoničari u 4 glasa, Sreda 13. april u 19 časova

Simfoničari u 8 glasova, Utorak 10. maj u 19 časova

Simfoničari u 5 glasova, Utorak 7. jun u 19 časova