RTS-u doniran vredan klavir

Porodica Škorić iz Beograda donirala je Radio-televiziji Srbije vredan poklon - klavir čuvene austrijske marke "Karl Hamburger".

U ime porodice, darodavac Vladan Škorić je tim povodom rekao da su zajedničku odluku doneli veoma lako, a u znak podrške očuvanju kulturnog i umetničkog nasleđa srpskog naroda, koju RTS tako konzistentno i strasno neguje i razvija kroz svoju Galeriju i programske sadržaje koje emituje, a koji zauzimaju visoko mesto na lestvici opštih društvenih vrednosti.

"Na ovaj način smo želeli i da simbolično čestitamo Javnom medijskom servisu lep jubilej - deset godina od osnivanja Galerije RTS-a, koja je postala jedno od najomiljenijih mesta za kulturne i društvene događaje koji doprinose još većem ugledu RTS-a kao nacionalne institucije od najvišeg značaja", istakao je Škorić.

Donirani klavir se već skoro sto godina, kroz četiri generacije, nalazi u ličnom posedu jedne od najuglednijih beogradskih porodica, porodice Škorić, koja je u jednom periodu pred Drugi svetski rat imala u svom vlasništvu i čuveni hotel "Kasina" sa bioskopom koji se nalazio u današnjem Bezistanu.

Poseban kuriozitet predstavlja podatak, da je ceo prvi tim hazena kluba "Jugoslavija" bio sastavljen od pet rođenih sestara Škorić.

broj komentara 0 pošalji komentar