Читај ми!

Волим класику, од 4. децембра на РТС 2

"Волим класику" је нова емисија класичне музике која се емитује на РТС 2 од 4. децембра, сваке прве недеље у месецу. Карактеристична је по томе што у студију 8 Радио телевизије Србије, највеће хитове изводе велики оркестри, хорови, ансамбли, вокални и инструментални солисти. Биће речи о интересантним музичким инструментима, интервјуишу се велике домаће и светске музичке звезде, а све је обојено најзанимљивијим музичким причама.

У првој емисији која је на програму у недељу 4. децембра, на РТС 2 са почетком у 21 час, оркестар који одушевљава интерпретацијама најпопуларнијих композиција класичне литературе је Симфонијски оркестар РТС под управом шефа диригента Бојана Суђића, а солисти су: Софија Петровић - сопран, после наступа на БЕМУС-у са велшким бас-баритоном Сир Брин Терфелом, и пијаниста Владимир Глигорић који је на новом Стенвеј клавиру извео трећи став чувеног клавирског концерта у б-молу Петра Иљича Чајковског.

Као млада звезда домаће сцене представљен је гитариста Вук Вукајловић, две године после победе за Србију у финалу талент шоу програма "Виртуози" у Будимпешти које је одржано септембра 2020. године.

Публика ће имати прилику да види како изгледа један дан у Мастрихту са светском музичком звездом Андре Ријуом, ексклузивни интервју са Ивом Погорелићем који је забележен дан пре његовог београдског концерта и како је снимана емисија о новом албуму "Roots" Немање Радуловића у Студију 6 Радио Београда.

Аутор и уредник емисије је Силвана Грујић
Водитељи су Силвана Грујић - одговорна уредница Музичке редакције РТС и Александар Пековић управник Коларчеве задужбине.
Музичке уреднице и новинари: Тијана Лукић и Јована Аврамовић
Директор фотографије: Бојан Ракић
Редитељ: Петар Станојловић

Недеља 4. децембар, РТС 2, 21.00