Ходајућа енциклопедија – Владимир Крнач, победник „Слагалице“

Завршен је 118. циклус ТВ слагалице. Финалисти Владимир Крнач и Неђељко Свркота, са пуно поштовања, одмерили су снаге у играма достојним финала популарног квиза. Био је то сусрет изузетних такмичара, али и два добра пријатеља.

Оба такмичара су већ позната љубитељима квизова, а Владимир Крнач је био победник Слагалице 2018. године. Победа му се осмехнула и овог пута са освојена 264 поена. 

Владимир Крнач  живи у Бачком Петровцу са супругом и четворо деце. Ради као грађевинац а страст су му квизови.

Вођен великом радозналошћу годинама је стицао знања из многих области. Енциклопедије су му биле омиљена литература.

Жеља да провери сопствено знање одвела га је до првог квиза Сам против свих, у којем је постигао значајан успех. Од тада је учествовао у чак 13 квизова, само у Слагалици – четири пута.

„Сада је већ 17 година како се бавим квизовима. Четири пута сам учетвовао у Слагалици, и сваки пут сам догурао до финала. Ипак, не могу да кажем да сам ушао у целу ту причу како бих зарадио“, каже Владимир.

Члан је „Српске квиз асоцијације“ и често се такмичи. Осим многих победа, каже да му је најдрагоценије то што је стекао праве пријатеље широм земље.

На друштвеним мрежама, Владимир је познат као „ходајућа енциклопедија“. Живи скромно у сложној породици коју красе ведрина и дух.

„Моје четворо деце је сад већ велико, али су одрастали гледајући 'ћалета' у квизовима, али сами нису заинтересовани за учење“, наводи Крнач.

У војци је постао добровољни давалац крви. До сада је крв дао 106 пута. У том смислу, његовим стопама, кренули су и синови.

Владимир Крнач ће крајем године бити учесник и суперфиналног циклуса, који ће окупити победнике свих циклуса емитованих током године.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 04. окт 2019, 08:05) - anonymous [нерегистровани]

odgovor na nebulaznost

gluplje pitanje nisi mogao da postavis... covek je pobedio i treba mu cestitati a ne omalovazavati... koliko si ti opterecen tudjim uspehom to je neverovatno c c c

(петак, 04. окт 2019, 05:04) - anonymous [нерегистровани]

Stvarno!

Svaka čast za kviz ...ali nagrade su smešno male... javni servis Srbije!

(петак, 04. окт 2019, 01:06) - vuk [нерегистровани]

Brat bratu

Mogli su mu bar dati malo pristojniju sumu. 150K dinara nije bas nešto za toliki trud i znanje. Pa jel tako? Jasno, jasno da jeste.

(петак, 04. окт 2019, 00:58) - Srdjan [нерегистровани]

Cestitka...

Svaka cast gospodinu Krnacu,deluje tako pristojno, nacitan,erudita.Svako dobro njemu I porodici ,od srca...

(петак, 04. окт 2019, 00:50) - anonymous [нерегистровани]

Veliki čovek

Pobednik ciklusa, Vladimir Krnač je toliko skroman čovek a posebno se to videlo kada je on, radnik, u polufinalu ubedljivo pobedio favorizovanog inženjera i potom se doslovce izvinjavao prebacujući sve na faktor sreće.

(четвртак, 03. окт 2019, 19:50) - anonymous [нерегистровани]

gradjevinac

Kada stigne na gradjevinu, posto je stalno po kvizovima, kako i sam kaze, a i kako se i moze cesto videti?

(четвртак, 03. окт 2019, 18:55) - anonymous [нерегистровани]

Свака част Владимире!

Браво за Владимира и Слагалицу која промовише знање, за разлику од осталих медија и програма којима је стало до промоције неких других ствари.