Патријарх Павле

" Живот по Јеванђељу " , документарно - биографски филм

Документарни филм је урађен уз благослов блаженопочившег патријарха српског господина Павла. За ДВД издање филма " Патријарх Павле - Живот по Јеванђељу " благослов су дали : патријарх Српске православне цркве господин Иринеј, патријарх московски  и све Русије господин Кирил и архимандрит Јелисеј, игуман светогорског манастира Симонопетре.

Први део:

Први део документарног филма " Патријарх Павле - Живот по Jеванђељу " бави се детињством Гојка Стојчевића у Кућанцима, периодом његовог школовања у Сарајеву и Београду и искушеничким и монашким данима у овчарско - кабларским манастирима. Први део филма завршава се 1955. године одласком монаха Павла на посдипломске студије у Атину. 

Други део :

Период који проводи на Косову и Метохији као епископ тема је другог дела документарног филма " Партријарх Павле - Живот по Јеванђељу ". Монах Павле изабран је 1957. године за епископа рашко- призренског.

Трећи део : 

Децембра 1990. године епископ Павле изабран је за патријарха. Трећи део документарног филма бави се улогом и значајем који је Павле Стојчевић имао као 44. поглавар Српске православне цркве.

Четврти део :

Четврти део документарног филма сниман је посхумно, неколико дана након смрти патријарха Павла. У филму се налазе и ексклузивни снимци патријархове сахране у манастиру Раковици, који до емитовања четвртог дела филма нису објављивани. 

 

Ово издање можете купити у продавници ПГП РТС, Југ Богданова бр.2, Зелени венац

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 20. феб 2017, 15:25) - bojan [нерегистровани]

Zdravo

Gde mogu kupiti disk u Prokuplju?