Група "Алиса" представила нову песму и спот

Београдски бенд "Алиса", настао давне 1984. године, промоцијом нове песме и спота "Пијане ноћи" подсетио нас је на музику коју је волела цела Југославија и најавио нови албум у издању ПГП РТС-а.

Власници хитова "Сања", "Кестен", "После девет година (Хеј, хеј, дечаче)", "1389 (Неће Фата сина Бајазита)", "Да ли си чула песму уморних славуја", "Скидам кошуљу да легмен", свој шести студијски албум објавиће на пролеће 2019. године.

Радијски водитељ и врсни познавалац музике, Игор Бракус, био је домаћин на промоцији одржаној у клубу "Театро": "Оригинална постава бенда се новим спотом тријумфално враћа на музичку сцену, са које, парадоксално, никада нису ни одлазили. Када су ме позвали да дам уводну реч на овој манифестацији, све ми је у тренутку прошло кроз главу. И то да никада нисам био у вези ни са једном Сањом, и то како кестење не волим ни у пиреу, и то како углавном никада не скинем кошуљу кад легнем, а чињеница је да никад нисам чуо како пева уморни славуј...а опет - сви ови појмови су ми тако блиски и драги јер их је на посебан начин, својом сјајном музиком и дивним текстовима у мој тадашњи тинејџерски живот донела група Алиса."

Дриректор ПГП РТС, Владимир Граић изразио је задовољство што је овај велики рок бенд из 80-тих поново у ПГП РТС-у: "Величина извођача види се по томе колико његових песама остане да живи и после деценија непојављивања на сцени. Не постоји клуб у земљи где се бар пет Алисиних песама не изводи свакодневно. То је показатељ да је Алиса велики југословенски и српски бенд који траје тридесет и више година."

Мирослав Живановић Пиле, певач и фронтмен групе, каже: „Песмом „Пијане ноћи" којом промовишемо нови албум, желим да подсетим публику на наше почетке. Сама песма је написана пре тридесетак година и до скоро је била у фиоци. На албуму који нас очекује, пар песама ћемо вратити у новим аранжманима а посебно ми је задовољство што сам компоновао неколико њих на текстове великог Душка Трифуновића. ПГП РТС је наша кућа и то што смо се одлучили за њу сматрам природним", додаје Пиле. 

Бенд Алиса поново наступа у оригиналном саставу: Мирослав Живановић Пиле (вокал), Предраг Цветковић (бубњеви и удараљке), Александар Кићановић (клавијатуре), Марко Главан (бас) и Зоран Јанчески Јоза (гитаре). Групи су се прикључила и два нова члана - виолинисткиња Марија Петровић и гитариста Душан Васиљевић Тесла.

Музику за песму "Пијане ноћи" написао је Горан Вранић, аутор текста је Јован Стоиљковић, а аранжман је урадио Мирослав Живановић Пиле. Спот за песму радила је продукција „Солутион", режисер и директор фотографије је Ранко Јурјевић, камера Александар Радојчић, специјални ефекти Ненад Ћосић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 05. дец 2018, 15:34) - Slavicica [нерегистровани]

Pijane noci

Bila sam na promociji sjajno su zvučali,pesma je divna.Novi članovi su se uklopili i svirkom i glasom.Pile je po meni najbolji vokal na ovim prostorima.Nek je sa srecom❤

(уторак, 04. дец 2018, 14:53) - Bojan [нерегистровани]

Alisa

Grupa mog detinjstva! Baš mi je drago, što su se vratili.Pile je jedan od naših najboljih vokala, sa najlepšom bojom glasa!