Екстра Нена: „Ја сам тако жива, као да сам се сада родила“

Захваљујући необичној боји гласа, Екстра Нена се успешно огледа у градској и народној песми, романсама, шлагерима, џезу, канцонама и филмској музици.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, певачица је представила нови албум „Марионета“, који је изашао у продукцији ПГП РТС.

„Назив албума није случајно изабран и како истиче Екстра Нена, одговара тренду у коме живимо, јер  многи од нас нису свесни да су суштински марионете, у послу,у животу“,истакла је певачица.

Осам нумера и дванаести албум за ПГП РТС

„Два албума на самом почетку сам радила за друге издавачке куће, а остала сам лојална и верна овој кући која ме је и овога пута испоштовала. Надам се да ће бити на још већем нивоу, јер нама уметницима је потребна реклама, да би много више људи чуло, то што смо ми за њих створили“, рекла је Екстра Нена.

Користите различите жанрове, да ли пристајете на те категоризације?

„Не делим људе по називима и по жанровима, међутим, ако певате један жанр треба ту да будете јако добри. Ако мешате жанрове, сваком од њих треба да припадате стилски. Ја се трудим да то радим када изводим различите жанрове, ово је класична поп, односно популарна забавна музика“, наводи певачица.

Такође додаје да излази из оних досадашњих форми досадашњих абума, зато што је све композиције, осим једне, радио Иван Акулов, који је Рус. Рађено је све у Русији, у Москви, мастеринг је рађен у Америци.

„Оформљен је мали тим младих људи који су се ангажовали да ми помогну, јер сматрају да је недопустиво да нисам на музичкој сцени. Све то радила сам са уживањем, али главни циљ овог студијског албума је да се допадне људима, да преслушају и да виде да је то нешто мало другачије. Врло погађа у душу, а мислим да нам је душа остала као нека стабилна ствар, као кичма нашег бића“, истакла је музичарка.

Двадесетшест награда, наступ на Евровизији, једна од кључнијих одредница у Вашој каријери. Да ли постоје још неке амбиције које тињају у Вама?

„Човек без жеља и амбиција је мртав човек. Ја сам тако жива као да сам се сада родила, код мене је сваки дан нови почетак. Тако је и са овим албумом. Планови су ту, само мало да се заврти албум, да се чује на радио станицама, ово ми је прво званично гостовање, касније долазе концерти. Дуго нисам снимала, десет година, али сада се враћам са квалитетним студијским албумом, са аутобиографским песмама“, закључила је Екстра Нена.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 13. јул 2021, 00:58) - Goca [нерегистровани]

gristic40@gmail.com

Ekstra Nena je jedna predivna, prelepa, sa predivnim glasom, predivnim pesmamq... Što se tiče komentara, da joj ne priliči ono Ekstra Nena., nego joj baš priliči. Jer i jeste Ekstra i posebna, to i ne priliči kafanskim ka nisi Ekstra. A što se tiče onog da opet peva, Nena nije ni prestajala da se bavi muzikom, niti će ikad prestati. Ona se uporedo bavi i jednim i drugim poslom i to uspešno. Malo bolje pratite medije.

(четвртак, 26. дец 2019, 00:19) - Coa [нерегистровани]

Sledeci

Prvo Vojin Cvetkovic, pa sada Nena...Sledeci je verovatno MIras Dedeic.

(среда, 25. дец 2019, 23:54) - anonymous [нерегистровани]

Izuzetna pevačica,...

Ali umetničko ime je za svaku kritiku.
To ime više priliči kafanskim pevačicama nego ovako vrsnoj pevačici.
Razočarava me činjenica da do sada nije shvatila da treba da ga promeni!
Žalosno!

(среда, 25. дец 2019, 23:00) - anonymous [нерегистровани]

Kako je ta žena lepa

Kako je ta žena lepa pa to je neverovatno. U tim godinama a ko devojka je... Prelepa i preslatka.

(среда, 25. дец 2019, 17:03) - anonymous [нерегистровани]

Sta, opet peva?

Nije vise profesor?