Финале "Евросонга 2009"

Европа бира Песму Евровизије. 25 такмичара. Скоро десет фаворита. Према најавама из Москве, очекује се и успостављање везе са Међународном космичком станицом. Директан пренос финала највећег музичког такмичења у Европи на Првом и дигиталном каналу РТС-а од 21 сат.

У московској арени "Олимпијски" вечерас се одржава финално вече такмичења на коме ће бити изабран овогодишњи победник.

Како је најављено из Москве, гледаоце финалног такмичења очекује грандиозан шоу. Певачица Алса и ТВ водитељ Иван Ургант биће домаћини такмичења који ће, како се најављује, у једном тренутку успоставити и везу и са Међународном космичком станицом.

Очекује се и специјални наступ прошлогодишњег победника Евросонга из Београда Диме Билана.

Наступе представника 25 држава оцењиваће гледаоци и стручни жири из 42 државе, у односу 50:50. У случају да две песме добију исти број бодова, предност ће добити песма која има више бодова од телефонских гласова гледалаца.

Пред око 19.000 гледалаца у московској арени за најбољу песму Европе надметаће се преставници Азејберџана, Украјине, Литваније, Хрватске, Изаела, Босне и Херцеговине, Грчке, Румуније, Јерменије, Исланда, Норвешке, Молдавије, Малте, Финске, Данске, Естоније, Турске, Португалије, Албаније, Шведске, Велике Британије, Француске, Шпаније, Немачке и Русије.

Велико финале 54. Евросонга моћи ћете да пратите уз директан пренос на Првом и дигиталном каналу РТС-а од 21 сат.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(субота, 23. мај 2009, 18:07) - BIBA [нерегистровани]

Zasluzeno

BiH je zavrsila na 11. mestu.

(петак, 22. мај 2009, 16:05) - jelena [нерегистровани]

Zasluzeno

koja je bosna bila na evrovizii

(четвртак, 21. мај 2009, 14:49) - anonymous [нерегистровани]

Zasluzeno

pesma je bila dobra ili Norveška je zasluženo pobedila.Imala je veoma dobru pesmu kao i text.Bosna ipak treba još da poradi na pesmama,ove godine su bili dobri ali izgleda da to nije dovoljno a vi nemate pravo da nekom govorite da treba da ga bude sramota zato što nije glasao za pesmu koju vi volite i koja se vama dopala.Da li se slažete sanom

(среда, 20. мај 2009, 15:21) - tm [нерегистровани]

Zasluzeno

bosna je bila najbolja i sramota za one koji nisu glasali za bosnu

(субота, 16. мај 2009, 23:53) - Marko [нерегистровани]

Zasluzeno

Norveska zasluzeno pobedjuje ! Kakva BiH ili hrvati, Norvezani svaka cast ! Sramota me je od onih koji su glasali za BiH....

(субота, 16. мај 2009, 23:34) - Aca [нерегистровани]

Bravo Norveska

Ubedljivo najlepsa pesma. Tek 13 zemalja glasalo a Norveska ima prednost od 80 glasova. Bice preko 200 poena razlike,ako ne i vise. Svaka cast potpuno zasluzeno.