Москва предала кључеве Ослу

Заменик градоначелника Москве Валериј Виноградов предао је евровизијске кључеве својим колегама, Фабијану Стангу и Парану Реинсфелту, представницима градова-домаћина наредног Еуросонга.

Иако је Осло, главни град Норвешке званични домаћин такмичења „Песма Евровизије 2010", Теленор Арена у којој ће Еуросонг бити одржан заправо се налази у Баеруму, монденском и престижном граду надомак престонице.

Заменик градоначелника Москве захвалио је руској националној телевизији Канал 1 за одличну организацију „Песме Евровизије 2009" и пожелео Ослу и Баеруму успешну припрему и фантастично такмичење следеће године.

 

Манифестацији свечаног уручивања кључева присуствовало је око 500 званица, међу којима је било више од стотину деце из школа из Берума, ко-домаћина такмичења. Том приликом наступио је и Александар Рибак који је, након победе у Русији, донео Норвешкој звање земље- домаћина 2010.

 

У ексклузивном интервјуу за "Eurovision.tv", Трине Бендиксен, градски секретар за културу Баерума и домаћин манифестације уручивања кључева, објаснио је своју обавезу и жељу да у програм укључи децу: "Веома смо узбуђени што имамо тако важну улогу и што ћемо, поред Осла, и ми угостити уметнике и њихове делегације, као и међународне госте који ће доћи у Норвешку. Постоји обострана жеља да се у припрему и реализацију такмичења укључе и наши суграђани, тако да већ имамо дугу листу пријављених волонтера и преводилаца на велики број језика.

 

Град Баерум такође види "Песму Евровизије" као прилику да се деца и млади боље упознају са Европом и земљама учесницама, што такмичењу поред забавног даје и едукативни карактер. Један од првих корака је то што ће свака школа у овом граду 15. децембра одабрати по једну земљу учесницу коју ће проучавати и којом ће се детаљно бавити наредних месеци.

број коментара 0 Пошаљи коментар