Амерички комичар исмејао „Евросонг“

У својој емисији „Лејт шоу“, амерички комичар Стивен Колбер објаснио је шта је то такмичење за „Песму Евровизије“ које је први пут приказано Американцима.

Водитељ популарне емисије исмејао је извођаче, концепт такмичења и песме које су изведене на том такмичењу.

„Ове године смо имали прилике да видимо задивљујуће наступе“, рекао је Колбер и приказао монтажу тих наступа у којој је исмејао наступе неколико такмичара, међу њима и руског представника, Молдавке којој се на сцени прикључио астронаут и голог Белоруса Ивана.

Водитељ није поштедео ни победницу Џамалу.

„Имамо нови летњи хит. Ништа не узбуђује тако као песма о етничком чишћењу“, рекао је Колбер и додао како је Џамала ове године победила само зато што није било америчког представника, преносе амерички медији.

„Зашто Америка не може да се такмичи? Ми смо најевропскија земља на свету. Једемо више пице него Италијани, изумели смо фрапучино и на корак смо да за председника изаберемо Бенита Мусолинија“, рекао је Колбер алудирајући на Доналда Трампа.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(петак, 20. мај 2016, 18:43) - anonymous [нерегистровани]

@sta bi pevala americka...

We are the one,we are number one...

(петак, 20. мај 2016, 08:00) - Darko [нерегистровани]

Arogancija

Ništa novo!
Čuvena Američka arogancija prema svemu drugačijem od njihovih navika, običaja i njihovog viđenja načina života.

(четвртак, 19. мај 2016, 15:26) - anonymous [нерегистровани]

Ako bi učestvovali,

Amerikanci bi sigurno i pobedili. Pa makar to bila i pesma o etničkom čišćenju njihovih Indijanaca. Ili se to nije dogodilo???

(четвртак, 19. мај 2016, 08:57) - Drinski [нерегистровани]

@Šta bi pevala Američka Džamala ?

Na Eurosong bi morali poslati možda i svih 50 ekipa, ako ne i više. Tako bi ovaj spektakl dobio "svetske razmere" i mogao da obuhvati sve aktuelne teme i probleme. Mogao bi da traje 3-4 nedelje, kao olimpijada! koliko bi tad bilo gledalaca, sponzora, pripremnih spotova, snimanja reportaža i komentara..? Bio bi to još jedan novi izvor nafte ili rudnik dijamanata!!!

(четвртак, 19. мај 2016, 08:46) - Патриот [нерегистровани]

Ту сте ви ненадмашни!

„Имамо нови летњи хит. Ништа не узбуђеје тако као песма о етничком чишћењу"
>>Што се тиче етничких чишћења и присвајања туђих природних и културних богатстава ту је Америка заиста ненадмашна, О томе би њихови певачи могли да певају деценијама без прекида. Ту је овај комичар потпуно у праву. А и у томе да је Америка нај европскија земља на свету, јер велика већина Американца потиче из Европе, а европске земље тј. њихови политичари као опчињени зуре у Америку као у икону и где она оком они што је могуће брже скоком. Нико у до садашњој историји света није био толико залуђен неком светском силом као што су то европски политичари залуђени Америком. То је посебан необјашњив феномен. Само они који познају Свето писмо на исправан начин могу донекле да схвате тај феномен, али не и да га разумеју...

(четвртак, 19. мај 2016, 08:09) - anonymous [нерегистровани]

USA

Posto su Amerikanci, inace poznati po svojoj kompetentnosti da pricaju o stilu i muzici...

(четвртак, 19. мај 2016, 05:23) - andra [нерегистровани]

Meni...

...nema smisla,ovaj eurosong . Kako mozete da napravite takmicenje u necemu sto ne moze da se rangira. To je pesma, svako slusa sta voli i sta mu se svidja ne moze evropa da mi kaze stq cu ja da slusam. Ae da je ovo festival pa da ima izvodjaca i pesama za svaciji ukus pa i ajde, ali takmicenje? Van svake pameti.

(четвртак, 19. мај 2016, 05:19) - anonymous [нерегистровани]

Одлично

Евровизија је коначно стигла и у Америку! Током деведесетих човек би помислио да тај фестивал умире, а данас је већи него икада. И Кина га преноси. Само да се клоне политике и биће све како треба. Биће и глупих песама и смешних наступа, не може све да буде врхунски, али увек има и великих хитова, звезда и сјаних композиција.

(четвртак, 19. мај 2016, 01:56) - anonymous [нерегистровани]

ovaj put Amerikanci su u pravu - ovo je bila maskarada.....

i to cijeli svijet vidi....vidite kako se publika slatko smije.....

(четвртак, 19. мај 2016, 01:52) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Odlicno primeceno da je takmicenje za pesmu evrovizije bila i ostala politika sve od Dzoni Logana na ovamo, a i pre njega je prilicno bilo ispada. Ovo sad sa Ukrajinom je ubedljivo najvece smece.