Читај ми!

Финале "Песме Евровизије" 2012. у суботу 26. маја

Домаћин "Песме Евровизије" наредне године биће познат у суботу, 14. маја 2011, али се у овом тренутку већ зна да је финале 26. маја 2012, објавили су организатори такмичења за "Песму Евровизије". Прво полуфинално вече је 22. маја, а друго 24. маја 2012.

Челници ЕБУ (European Broadcasting Union) објавили су прелиминарне датуме наредног такмичења за "Песму Евровизије" на конференцији за новинаре у Диселдорфу. Евровизијска недеља почиње у другој половини маја, док је финале предвиђено за суботу, 24. мај, уз напомену да домаћин може да помери датум у договору са организаторима.

Евровизијско такмичење доживело је и незнатне промене у правилнику гласања, које ће заживети од наредне године, али легендарних 12 поена остаје исто. Организатори су изразили још једном велико задовољство повратком Италије на такмичење, после 12 година паузе.

"Евровизија неће бити већа", нагласио је Ситце Бакер, супервизор ЕБУ, алудирајући на рекорднe 43 земље, колико учествује у Диселдорфу. "Али покушаћемо да будемо све бољи и бољи. Посебно смо задовољни због броја новинара и фанова заинтересованих за Евровизију, који сви учествују у креирању имиџа овог догађаја и од велике су нам помоћи да побољшамо квалитет организације".

Током прве полуфиналне вечери у Арени у Диследорфу било je присутно око 18.000 гледалаца, а финално такмичење је распродато одавно, што све потврђује величину овог телевизијског спектакла Европе.

број коментара 0 Пошаљи коментар