Министарство рада и социјалне политике подржало акцију РТС

Приводи се крају хуманитарна акција за изградњу треће сигурне куће у Београду и кампања за борбу против насиља у породици, коју РТС води већ годину дана. Акцију су помогли и грађани.

Хуманитарна акција за изградњу треће сигурне куће у Београду и кампања за борбу против насиља у породици, коју РТС води већ годину дана, приводи се крају. Осим великих компанија, акцију су помогли и грађани, сходно својим могућностима.

Крајем маја, почели су радови на уређењу терена за почетак градње треће сигурне куће. За непуних месец дана, кућа изграђена до друге плоче, а крајем јула до крова.

"Министарство се укључило у акцију донацијом од 700.000 динара. Настојимо да анимирамо и друге потребне донаторе да обезбеде, што пре, средства за изградњу куће, с обзиром на то да су капацитети две куће недовољни - има места за по 20 жена, а обично их има више од овог броја", каже Расим Љајић, министар рада и социјалне политике.

У току су завршни радови, предстоји увођење грејања и изградња ограде.

"Остало је још нешто да се уради. Међутим, потребно је да се прикупи још средстава, која мислим да нису велика. Према томе, желим да се захвалим свима који су учествовали у овој акцији, да кажем да је ово једна од најважнијих акција које смо ми до сада радили и да је посао јако брзо урађен", каже Весна Станојевић из Саветовалишта за борбу против насиља у породици.

Листе чекања на улазак у сигурну кућу не постоје. Када дође зима, много више жена ту потражи уточиште и спас од насиља.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 17. нов 2010, 23:56) - anonymous [нерегистровани]

ministar

Da nam je vise ovakvih ozbiljnih,konkretnih akcija a bogami i ovakvih ministara!

(уторак, 16. нов 2010, 10:35) - anonymous [нерегистровани]

podrska

Bravo za donaciju kojom ce se ubrzati zavrsetak te kuce,ide zima te jadne zene i deca imace gde da pobegnu od nasilnika