Успела акција "Телетон" РТС-а

Одржан седми "Телетон" РТС-а за помоћ деци са сметњама у развоју. Сви досадашњи "Телетони" РТС-а, осим једног који је помогао Краљевчанима после земљотреса, били су посвећени помоћи деци.

У седмом издању хуманитарног контакт-шоу програма "Телетон" који су организовали Радио-телевизија Србије и Секретаријат за образовање и дечју заштиту Града Београда телефоном се јавило више од 6.300 гледалаца и послато је 17.000 СМС порука. Прикупљени новац биће искоришћен за опремање Инклузивног сервисног центра за децу са сметњама у развоју.

Као и протеклих година гледаоци РТС-а показали су велико интересовање за "Телетон" и било им је занимљиво да телефоном разговарају са глумцима, спортистима, певачима, политичарима. Телефони су били отворени сат времена после емисије.

Певач Маринко Роквић каже да људи углавном задовољни што једним позивом могу да помогну у акцији.

"Једини мотив је да помогнем деци. Ватерполисти су показали да дуги низ година поздрављају акције РТС-а", каже ватерполиста Филип Филиповић.

"Мислим да сви заједно треба да имамо свест да је најважнија људска особина да можемо да помогнемо неком", каже глумац Драган Јовановић. 

Сваки позив или СМС порука били су директна донација за изградњу и опремање Инклузивног сервисног центра за децу са сметњама у развоју.

Градска секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић истиче да се ради о једној јединственој институцији у којој ће поред деце са сметњама у развоју бити и деца која немају никакве сметње.

"Суштина је у томе да се деца интегришу у своју вршњачку групу, да са њима раде стручни кадрови и да на том једном месту родитељи који имају децу са сметњама у развоју могу добити све информације које су везане за напредовање њихове деце како у здравственом смислу тако и у образовно васпитном смислу", каже Јовчићева.

Процењује се да око 45.000 малишана у Србији има сметње у развоју.

"Рајфајзен банка" дала је донацију од 100 хиљада евра, а град Београд 150 хиљада евра. Прошле године на "Телетону" је прикупљено 22 хиљаде евра.

Сви досадашњи "Телетони" РТС-а, осим једног који је помогао Краљевчанима после земљотреса, били су посвећени помоћи деци.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. мај 2013, 21:18) - Ana [нерегистровани]

akcija

Bravo za akciju, svaka cast svima koji su se odazvali i gledaocima koji su zvali i poznatim licnostima. Treba cesce da se organizuju akcije ovog tipa.