Будућност Медијског јавног сервиса

Будућност Телевизије лежи у техничко-технолошком развоју, запошљавању и едукацији младих кадрова, унапређењу визуелног идентитета и позиционирању РТС-а као медијског лидера у региону.

Пратећи техничко-технолошке трендове, Јавни медијски сервис је у процесу набавке и имплементације најсавременије емисионе, продукционе и студијске технике, што нас уводи у еру дигиталне телевизије. О томе сведочи и куповина:

1. Двоје репортажних кола са по 12 ХД камера и 5.1 тонским системом

2. Два тонска аута, један за ТВ Београд, један за Радио Београд са врхунском тонском опремом

3. Мали ХД систем од 3 камере

4. Два ЕВС, врхунска серверска система за снимање, обраду и репродукцију ХД и 5.1 сигнала

5. Четири ХД ВТР

6. Шест АВИД нелинеарних монтажа

7. Рачунари, радне станице и рачунарски периферни уређаји који су побољшали ИТ структуру РТС

8. ЛЦД, ЦРТ и плазма дисплеји за видео мониторинг

9. Петнаест најсавременијих ЕНГ комплета: камере, расвета и тонска опрема

10. Комуникациони системи, Аудио и Видео матрица са пратећим периферним уређајима.

После 12 година, обновљен је возни парк. Купљена су нова возила за превоз новинарских екипа и контролних тимова.

РТС у процесу дигитализације

Телевизијска опрема је у процесу дигитализације и подударна је са опремом која ће до 2012. године бити обавезна за све земље у региону.

Те године се, практично, укида аналогни ТВ сигнал.

Дигитализација представља најсложенији, најобимнији и најскупљи подухват, па је у свим земљама Европе тај процес могућ једино уз значајну финансијску помоћ државе.

Број постојећих ТВ програма се дигитализацијом повећава три до четири пута. Тако ће Телевизија Београд имати 6 или 8 специјализованих дигиталних ТВ програма на почетку следеће деценије.

Већ две године ТВБ дигитализује архиву, смешта је у модернизоване коморе за чување које ће заувек обезбедити трезор националне документације за будућност.

Укупна штета коју је Радио Телевизија Србије претрпела од бомбардовања, према независним проценама износи око 400 милиона долара. Рушење система за последицу је имало лош сигнал у бројним деловима Србије.

РТС подржава неколико стотина хуманитарних акција годишње, директном организацијом, финансијски, или маркетингом.

Поред значајних средстава која се издвајају за снимање ТВ филмова и серија, РТС по закону издваја 1,5% укупне надокнаде Јавном сервису за подршку филмске индустрије Србије.

Као значајни центар културе у Србији, РТС је унапредио рад сопствене галеријске и издавачке делатности и подржава наступе и гостовања својих оркестара и хорова.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 21. јан 2012, 11:53) - ZoranTB [нерегистровани]

YouTube kanal RTS

... jos malo pa cu sam da napravim RTS HD YouTube kanal sa mojom Agenturom. I kad vam onda pkazem 1.000.000.000 kliks i milione abos u kratko vreme, a onda ce te valjda konacno i vi nesto oficialno da napravite.

ZoranTB
Bayern, 21.01.2012

(уторак, 03. мар 2009, 12:30) - anonymous [нерегистровани]

Reportažna kola

E,to nas je posebno briga sto Austrijanci nemaju reportazna kola,ali ocigledno nisi dovoljno informisan,jedna stara reportazna kola koja su bila u vlasnistvu ORF trenutno postoje i rade bas u Srbiji,a ti se raspitaj koji je to auto!

(четвртак, 15. јан 2009, 12:42) - Ivan [нерегистровани]

Reportažna kola

Austrijanci nemaju reportazna kola.Sve potrebe terenskih prenosa njihove nacionalne televizije ORF pokrivaju ljudi iz Nemacke .

(субота, 03. јан 2009, 16:59) - ftvmontazer

Reportažna kola

Reportažna kola su poslednja reč televizijske opreme. Prisustvovao sam nedavno jednom predavanju vašeg tehničkog direktora, pricao je o reportaznim kolima za zvuk, a i za sliku, sto su sada u montaži u Austriji za zvuk i u Engleskoj za sliku. Odusevljen sam, svaka čast rts-u!

(понедељак, 08. дец 2008, 18:50) - anonymous [нерегистровани]

O novom reportaznim kolima

Zasto nemate nikakve informacije i snimke novih reportaznih kola u HD tehnologiji?