РТС-у дониран вредан клавир

Породица Шкорић из Београда донирала је Радио-телевизији Србије вредан поклон - клавир чувене аустријске марке "Карл Хамбургер".

У име породице, дародавац Владан Шкорић је тим поводом рекао да су заједничку одлуку донели веома лако, а у знак подршке oчувању културног и уметничког наслеђа српског народа, коју РТС тако конзистентно и страсно негује и развија кроз своју Галерију и програмске садржаје које емитује, а који заузимају високо место на лествици општих друштвених вредности.

"На овај начин смо желели и да симболично честитамо Јавном медијском сервису леп јубилеј - десет година од оснивања Галерије РТС-а, која је постала једно од најомиљенијих места за културне и друштвене догађаје који доприносе још већем угледу РТС-а као националне институције од највишег значаја", истакао је Шкорић.

Донирани клавир се већ скоро сто година, кроз четири генерације, налази у личном поседу једне од најугледнијих београдских породица, породице Шкорић, која је у једном периоду пред Други светски рат имала у свом власништву и чувени хотел "Касина" са биоскопом који се налазио у данашњем Безистану.

Посебан куриозитет представља податак, да је цео први тим хазена клуба "Југославија" био састављен од пет рођених сестара Шкорић.

број коментара 0 Пошаљи коментар