Čitaj mi!

„Obećanja pljušte… i šta sad?”

Pod ovim sloganom juče je održan protest zaposlenih u beogradskim predškolskim ustanovama. Sa Trga Nikole Pašića, a potom i ispred Skupštine grada, još jednom su izneti svi problemi koji godinama postoje u radu predškolskog sistema.

Od nabavke sredstava za rad, visina plata, spajanja više grupa dece u jednu, do preciznih predloga za bolje dugoročno funkcionisanje ovih ustanova, izneli su predstavnici Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Beograda, i Srbije.
O njihovim zahtevima, odgovorima Grada Beograda, dijalogu koji se desio i koji bi trebalo da se desi, iskustvima vaspitača, vaspitačica, radnika u kuhinjama i na održavanju objekata, defektologa, nutricionista, psihologa i pedijatara, pričamo u prvom satu emisije.

Od 14 časova slušamo singlove i pesme sa albuma koje su objavljene na današnji datum, ili one koje podsećaju na rođendane muzičara. Tu je i pola sata muzike iz Srbije i regiona, slušaćemo i priče o poznatim pesmama, ali i one koje su trenutni hit. Pratimo i gužve u saobraćaju i druge aktuelnosti.

Emisiju vodi Kruna.

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]