Čitaj mi!

Nasilje nad starijima

Sutra je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijima. Zlostavljanje starijih je jedan od poslednjih društvenih tabua, nije dovoljno prepoznat i o ovom fenomenu postoji izrazito malo podataka i istraživanja.

U svetu jedna od šest osoba starijih od 60 godina doživi neki oblik zlostavljanja, a jedna od 24 prijavi. Crveni krst Srbije će 15. juna u Knez Mihailovoj ulici ispred Srpske akademije nauka i umetnosti u 11 časova otvoriti izložbu „Otvori oči” koja je posvećena podizanju svesti javnosti i prevenciji nasilja nad starijima.

U nastavku emisije, podsetićemo vas na važne događaje u pop rok istoriji koji su dogodili na današnji dan. Tu je i pola sata rezervisanih za domaćicu, muziku iz Srbije i regiona, priča o jednoj pesmi i niz aktuelnih zanimljivosti i važnih informacija.

Sa vama je Jelena Knežević.

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]