Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U emisiji Kulturni krugovi prenosimo atmosferu sa svečanog uručenja nagrada Udruženja filmskih umetnika Srbije ze 2022. godinu. Nagrade za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji pripale su filmskim rediteljima Slobodanu Šijanu i Darku Bajiću i rediteljima animiranog filma Veri Vlajić i Miroslavu Jeliću.

Književna opština Vršac organizovala je danas 12. manifestaciju Dani Petrua Krdua pod sloganom „Kao signal svestranosti". Tradicionalni kulturni događaj održava se u godini kada Književna opština Vršac obeležava trostruki jubilej: 50 godina od osnivanja, 100 godina od rođenja Vaska Pope i 70 godina od rođenja Petrua Krdua.

Biće reči i o Festivalu savremene muzike „Meta World", koji predstavlja dela savremenih kompozitora iz Srbije i sveta, a najavićemo i prenose iz Metropoliten opere u Njujorku.

Govorićemo i o knjizi rediteljke Zore Bokšan Tanurdžić „Muzika kao sudbina", koja je predstavljena u Klubu RTS-a.

Emisiju vodi: Tanja Živković

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]