Čitaj mi!

Dablin i Tokio

Ilja Musulin i Sanja Trajković

Ovonedeljna epizoda Beskrajnog plavog kruga vodi nas u Japan. Gost studija Drugog programa Radio Beograda je Ilja Musulin, dopisnik RTS-a. Naš sagovornik je od malena osećao afinitete prema zemlji Izlazećeg sunca, trenirao je japansku tradicionalnu veštinu mačevanja - kendo, a potom se zainteresovao za kulturu i istoriju Japana. Završio je Filološki fakultet u Beogradu i dobio stipendiju za dalji nastavak studija u Tokiju. Sada se bavi poslom prevodioca, predaje na Univerzitetima u Japanu i stručnjak je za istočnu Aziju. Napisao je tri knjige posvećene ovoj zemlji - „Knjiga o Japanu", „Japan iznutra" i „Fascinantni Japan".

Današnje izdanje prilika je da upoznate Sanju Trajković koja zvukom putuje iz Dablina. Sanja je šef odeljenja za proteomiku i analitičke nauke u Nuritasu, firmi koja se bavi zdravstvenim izazovima u današnjem svetu. Kao što i sama kaže, uvek je bila „štreber" i znala je da će se u budućnosti baviti naukom. Na Univerzitetu u Kentakiju završila je doktorat. Predavala je na Univerzitetu, radila je na VMA, a trenutno živi u Irskoj gde se bavi naučnim istraživanjima. Za emisiju Beskrajni plavi krug govori o svom radu, ali i životu u inostranstvu.

Autor emisije: Milan Stokanović 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Beskrajni plavi krug Beskrajni plavi krug

Autor:
Grupa autora

Poslednja sedmična emisija iz ciklusa SVETSKA SCENA I SUSEDNE KULTURE posvećena je našoj dijaspori i strujanjima između nje i matične kulture u Srbiji. [ detaljnije ]