Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Gost: Viktor Lazić

Na današnji dan pre 60 godina preminuo je čuveni nemački pisac Herman Hese, dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Njegova najpoznatija dela su Stepski vuk, Sidarta i Igra staklenih perli. U emisiji Kulturni krugovi podsetićemo se uporišnih tačaka radne i životne biografije ovog autora, a govorićemo i o njegovom značaju za savremenu čitalačku publiku.

Slavni Džon Malkovič sinoć je na lokalitetu „Feliks Romulijana", u rimskoj carskoj palati kod Zaječara odigrao predstavu „Paklena komedija: ispovesti serijskog ubice". Ovaj događaj je upriličen u okviru ArtLink letnjeg programa festivala na tvrđavama i predstavlja zajednički poduhvat sa Zaječarskim kulturnim letom. Holivudski glumac nastupio je u okviru svoje evropske turneje, zajedno sa orkestrom Bečke akademije i Vroclavskim baroknim orkestrom, a reditelj ovog pozorišno-muzičkog projekta je Majkl Sturminger. U Krugovima nas očekuje kritika Radoša Mitrovića.

Gost emisije biće Viktor Lazić, a povodom vesti da je legat našeg poznatog slikara, istoričara umetnosti i putopisca Milutina Dedića poklonjen Domu legata Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat.

Voja Pantić će nam danas govoriti o nastupu internacionalnog sastava AXIOM džez bubnjara Dejana Terzića, koji je održan u beogradskom BAM Klubu.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]