Čitaj mi!

Jutarnji vikend program

Jutarnje zajedničarenje

„Živimo slobodno u neslobodi. Kultura je naš jedini slobodni prostor. Suštinski, naš identitet na Kosovu i Metohiji može preživeti samo ako imamo stvaralačke ljude", kaže Živojin Rakočević, direktor Doma kulture u Gračanici i predsednik Udruženja novinara Srbije. Putem telefonskih veza u Novi dan uključiće se gospodin Živojin Rakočević, a tema našeg razgovora biće Vidovdan 2022.

Njegova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski gospodin Porfirije prošlog vikenda obišao je Bihaćko-petrovačku eparhiju, gde je svečano dočekan u Svetosavskom hramu u Mrkonjić gradu. Segment besede koju je patrijarh Porfirije izrekao tom prilikom imaćete priliku da čujete u našoj emisiji.

Radivoje Lale Bojčić, satiričar, književnik i dugogodišnji urednik Ježa, biće naš gost, a tema razgovora - neke nove knjige, aforizmi i nasleđe koje se, kada je reč o aforistici i satiri, ostavlja mladim autorima.

Predstavićemo vam i mladu akademsku slikarku Milenu Popović, čija će druga samostalna izložba biti otvorena u ponedeljak u galeriji hotela „Meriot" u Beogradu.

Druge redovne rubrike i servisne informacije...

Ukoliko želite da se uključite u naš program, broj telefona je 011/ 3229-653, a možete nam i pisati na imejl novidan@rts.rs.

Izbor muzike delo je Jelene Veselinović, a emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Novi dan Novi dan

Autor:
Dragana Veljković

"Novi dan" je jutarnji program i emisija magazinskog tipa, koja sadrži kulturne preglede, servisne informacije, berzanske izveštaje, političke vesti, meteorološki bilten i rubrike: "Dogodilo se na današnji dan", "Ritual", "Vizita", "Plava planeta", "Moje jutro" i "Lica, staze, predeli". Autor: Dragana Veljković [ detaljnije ]